Εμπροσθοβαρη μετρα για την αναταση της οικονομιας ζητα ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης

Παρουσίαση του προγράμματος Μένουμε όρθιοι ΙΙ από την ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές και για την διανομή των χρημάτων της καμπάνιας για την πανδημία σε ΜΜΕ

 
 
Το πλαίσιο του προγράμματος «Μένουμε όρθιοι ΙΙ» παρουσίασαν την Δευτέρα 22 Ιουνίου τα μέλη την Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.
 
Το πρόγραμμα αφορά ένα Πακέτο Δημοσιονομικής Επέκτασης 13δις ευρώ, στην οικονομική λογική της ταυτόχρονης ενίσχυσης της ζήτησης (δηλαδή του εισοδήματος των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων κλπ και της δυνατότητάς τους να καταναλώνουν) και της προσφοράς (στήριξη των επιχειρήσεων και της παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών).
 
Και αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως είναι ο μοναδικός τρόπος να ωφεληθούν ταυτόχρονα εργαζόμενοι και επιχειρήσεις και να συγκρατηθεί η ύφεση, έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα γρήγορης ανάκαμψης για όλους.
 
 

Σταμάτης Σακελλίων: «Αυτή τη στιγμή αναμένουμε μια βαθιά ύφεση το επόμενο διάστημα, που θα πλήξει περαιτέρω τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και όχι μόνο»

 
Τους βασικούς άξονες του προγράμματος παρουσίασε ο Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταμάτης Σακελλίων, ο οποίος τόνισε πως υπάρχει σημαντική ανάγκη εμπροσθοβαρών μέτρων για την στήριξη της οικονομίας, κάτι που η κυβέρνηση δεν άκουσε με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην ύφεση σύμφωνα με την Eurostat.
 
Η ύφεση στη χώρα μας αναμένεται να υπερβεί το 10%, όμως θύμισε πως υπάρχει ένα μαξιλάρι ασφαλείας, που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 37 δις ευρώ, εκ των οποίων μπορούν να διατεθούν 20 δις, ώστε η χώρα να στηριχθούν, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η εργασία και η οικονομία γενικότερα.
 
Ενδεικτικά αναφέρθηκε στα μέτρα που πρότειναν, την μη επιστρεπτέα προκαταβολή προς τις επιχειρήσεις, και όχι επιστρεπτέα όπως έκανε η Κυβέρνηση, και άλλα όπως Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης 3,5 δις ‎ευρώ σε 4 εκ. ωφελούμενους, 4,5 δις ευρώ προς επιχειρήσεις με μη επιστρεπτέα ενίσχυση και μόνιμη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%, για την Εργασία 3,7 δις ευρώ σε 1,7 εκ εργαζόμενους και σε 200.000 επιχειρήσεις, 300 εκ. ευρώ για δράσεις στον αγροτικό τομέα, σχεδόν 1 δις για Τουρισμό Εστίαση και 1 δις για την Υγεία.
 
Η κυβέρνηση, σημείωσε, με τον τρόπο που εφάρμοσε την επιδότηση εργασίας, προχωρά στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την υπονόμευση του εισοδήματος των εργαζομένων, το 20% του οποίου, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ βλέπει μείωση μισθού.
 
Αγνόησαν επίσης και τους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα, με τους κτηνοτρόφους της Ροδόπης να τονίζουν προς τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, πως θα έχουν απώλεια 43 εκ. ευρώ.
 
«Αυτή τη στιγμή αναμένουμε μια βαθιά ύφεση το επόμενο διάστημα, που θα πλήξει περαιτέρω τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και όχι μόνο, και μια κυβέρνηση που προχωρά σε ψήφιση νόμων» με στόχο να κρατήσει τα χρήματα μόνο για όσους επιβιώσουν της κρίσης.
 
Επιλέγει λοιπόν, σύμφωνα με τον κ. Σακελλίωνα, να διαλύσει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τους εργαζόμενους για να δώσει τα χρήματα σε όσους επιβιώσουν στο τέλος της κρίσης.
 
Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της διανομή των χρημάτων της καμπάνιας για την πανδημία σε ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντας μνημείο αδιαφάνειας το γεγονός ότι η κυβέρνηση «αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα ποια Μέσα και πόσα χρήματα πήραν» κάτι που θεωρεί πως αποτελεί θέμα δημοκρατίας και διαφάνειας, και τους προξενεί κατάπληξη η τελευταία απάντηση του ΕΣΡ που δήλωσε πως δεν μπορεί να ασχοληθεί με αυτό.
 

Δημήτρης Χαρίτου: «Η αποσιώπηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι θέμα πλουραλισμού ή πολυφωνίας, είναι πρωτίστως θέμα δημοκρατίας»

 
Από την πλευρά του ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στη Ροδόπη, λέγοντας «η επίσκεψη αυτή επιβεβαίωσε την υπεύθυνη και πολύ σοβαρή στάση που έχει κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στην αντιμετώπιση της πανδημίας, συμβάλλοντας ώστε η χώρα μας με τις λιγότερες ανθρώπινες απώλειες να αντιμετωπίσει αυτήν την παγκόσμια υγειονομική κρίση».
 
Άλλωστε τόσο στη σύσκεψη όσο και στον δημόσιο λόγο του έστειλε το μήνυμα ότι πρέπει να υπάρχει ενημέρωση όλων των πολιτών με επιστημονικό τρόπο από τους ειδικούς, καθώς και συμβολή όλων των εμπλεκομένων και ιδιαίτερα της αυτοδιοίκησης για να υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης και εφαρμογής των περιοριστικών και προστατευτικών μέτρων.
 
«Θέλω να υπενθυμίσω από την πλευρά μου για άλλη μία φορά ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος εφησυχασμού και επανάπαυσης, γιατί ο κορωνοϊός είναι ανάμεσά μας» ανέφερε.
 
Στη δεύτερη επισήμανση ο βουλευτής εξέφρασε την άποψη πως το πρόγραμμα Μένουμε Όρθιοι που παρουσίασε ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο δυστυχώς αποσιωπήθηκε και αποκρύφτηκε από τα μεγάλα ΜΜΕ. «Τυχαία; Όχι βέβαια. Χρειάστηκε μικρό χρονικό διάστημα για να αποκαλυφθεί ο λόγος. Η σκανδαλώδης και αδιαφανής κατανομή των 20 εκ. ευρώ δημόσιου χρήματος που τα μεγάλα ΜΜΕ πήραν τη μερίδα του λέοντος. Όπως επίσης και site και blog ημετέρων φίλων της ΝΔ που ενισχύθηκαν σκανδαλωδώς» ανέφερε ο βουλευτής για να τονίσει σχετικά με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε αντιδράσεις πως «η απόκρυψη και αποσιώπηση του προγράμματος και των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι θέμα πλουραλισμού ή πολυφωνίας των Μέσων, είναι πρωτίστως θέμα δημοκρατίας, και αυτό ήθελε να στηλιτεύει το τελευταίο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι να στοχοποιήσει τους μαχόμενους δημοσιογράφους».
 
Στην τρίτη επισήμανση ο βουλευτής αναφέρθηκε στην κινητικότητα που παρατηρείται στα εθνικά θέματα, στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ, στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Αίγυπτο, καθώς και στην πυκνότητα των αμφισβητήσεων και απειλών εκ μέρους γείτονας.  Στο εν λόγω σημείο, υπενθύμισε την ανάγκη, στην οποία έχει επανειλημμένα αναφερθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για τη διαμόρφωση μίας εθνικής στρατηγικής αντιμετώπισης των αμφισβητήσεων των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Εθνική στρατηγική που, όπως είπε, μπορεί να διαμορφωθεί μόνο στα πλαίσια της σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.