Μικρη διασπορα δειχνουν τα δειγματα στην Ξανθη · σε απομονωση 32 κατοικοι στον Εχινο

Εν αναμονή της άρσης της καραντίνας στο Αγίασμα

Μικρή διασπορά της νόσου δείχνουν μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα των δειγμάτων τεστ COVID-19 στην ΠΕ Ξάνθης. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κ. Νίκος Ευφραμίδης, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η περιοχή θα ξεπεράσει σύντομα και το δεύτερο κύμα κορωνοϊού. «Συνεχίζουμε να συλλέγουμε δείγματα και ο κόσμος αυτή τη φορά πειθαρχεί. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στα τεστ και αυτό βοηθά να σχηματίσουμε πληρέστερη υγειονομική εικόνα της περιοχής. Το κατά πόσο θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα το επόμενο διάστημα εξαρτάται από το σύνολο των αποτελεσμάτων των τεστ. Μέχρι στιγμής υπάρχει μικρή διασπορά του ιού» δήλωσε o κ. Ευφραιμίδης.

Ενδεικτικό είναι μόλις τρία νέα κρούσματα εντοπίστηκαν την Κυριακή 21 Ιουνίου στη Ροδόπη και ένα στο δήμο Μύκης στην Ξάνθη, ενώ κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τον Ερυθρό Σταυρό επιχειρούν καθημερινά με εντατικούς ελέγχους, έχοντας ξεπεράσει  τα χίλια τεστ στην ευρύτερη περιοχή της ΠΕ Ξάνθης. Σκοπός της παρέμβασης αυτής είναι να αποτυπωθεί η κατάσταση σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες της περιοχής, ώστε σε συνδυασμό με την εντατική ιχνηλάτηση επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να περιοριστεί η συρροή κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Αναμένουν άρση της καραντίνας στο Αγίασμα

Το βράδυ της Τρίτης 22 Ιουνίου λήγει η επταήμερη καραντίνα στον οικισμό Αγίασμα του δήμου Ιάσμου. «Εκτιμούμε ότι αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση θα υπάρξει αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και άρση της καραντίνας. Από τα 263 δείγματα τα 150 τουλάχιστον έχουν βγει αρνητικά. Ο κόσμος τηρεί κατά γράμμα τα μέτρα. Μέχρι την Τρίτη το απόγευμα αναμένεται να βγουν και τα τελευταία αποτελέσματα των τεστ τα οποία και θα καθορίσουν την συνέχιση των περιοριστικών μέτρων ή όχι» είπε o Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν. Ενδεικτικό της τήρησης των μέτρων στην περιοχή είναι και το γεγονός ότι στον οικισμό Αγίασμα από τους συνολικά 200 κατοίκους οι 162 έκαναν το τεστ.  Συνολικά ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων για τον Δήμο Ιάσμου ανέρχεται στα έξι, πέντε στο Αγίασμα και ένα στην Πελεκητή.

Σε απομόνωση 32 κάτοικοι στον Εχίνο

Έρημη περιοχή θυμίζει τις τελευταίες μέρες η κοινότητα του Εχίνου του Δήμου Μύκης, ΠΕ Ξάνθης. Οι κάτοικοι τηρούν τα περιοριστικά μέτρα και βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό με στόχο την αποφυγή της διασποράς της νόσου. «Έχουμε 32 άτομα τα οποία έχουν βγει θετικά στον κορωνοϊό και βρίσκονται σε απομόνωση. Όλοι τηρούν πιστά τα μέτρα και περιμένουμε τις νέες ανακοινώσεις την Παρασκευή 26 Ιουνίου» δήλωσε στο ο αντιδήμαρχος Μπουγιουκλού Χουσεϊν, ο οποίος κατάγεται από τον Εχίνο.

Πηγή: ethnos.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.