Αυριο η πολιτικη κηδεια του Λευτερη Ξανθοπουλου

Συλλυπητήριο μήνυμα από την υπ. Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη

Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, στις 11.30 το πρωί, θα γίνει, από το Πρώτο Νεκροταφείο, η πολιτική κηδεία του σκηνοθέτη και ποιητή Λευτέρη Ξανθόπουλου, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών το βράδυ της Παρασκευής, εξαιτίας  επιπλοκών έπειτα από εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια του εκλιπόντος ζητά από φίλους και συγγενείς να πραγματοποιήσουν δωρεές στον Σύλλογο της Καβάλας ΠΝΟΗ για το Παιδί και την Οικογένεια.

Αριθμοί λογαριασμών τραπέζης:

ALPHA BANK | IBAN GR66014080008000023220003799
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος | IBAN GR8401102150000021529639573

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης, ποιητής και συγγραφέας Λευτέρης Ξανθόπουλος είχε υπογράψει έργα όπως οι ταινίες «Καλή πατρίδα, σύντροφε» και «Ο Δραπέτης» που διδάχτηκε σε σεμινάρια σεναρίου στις σχολές κινηματογράφου του Μονάχου και του National Film School στο Λονδίνο.

Συλλυπητήριο μήνυμα Λίνας Μενδώνη

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του σπουδαίου ανθρώπου της τέχνης και της λογοτεχνίας, προς την οικογένεια και τους οικείους του Λευτέρη Ξανθόπουλου έστειλε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Ο Λευτέρης Ξανθόπουλος που “έφυγε” χθες, ήταν ένας ποιητής που σκηνοθετούσε ταινίες. Άοκνος ερευνητής και ιστοριοδίφης κατέγραψε είτε με την κάμερα, είτε με την πένα του ιστορίες γνωστές αλλά κυρίως άγνωστες, που αντέχουν στο χρόνο γιατί είναι αυθεντικές και αληθινές», σημειώνει στο μήνυμά της.

Επίσης, προσθέτει ότι ο Λευτέρης Ξανθόπουλος «ανέπτυξε μια ιδιαίτερη, προσωπική “γλώσσα” και τεχνική επηρεάζοντας πολλούς νεότερους δημιουργούς με το πολυσχιδές και βραβευμένο έργο του, τις δεκάδες ταινίες (μικρού και μεγάλου μήκους) τα ντοκιμαντέρ, τις ποιητικές συλλογές και τα πεζά κείμενά του».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.