Στην υπουργο Παιδειας ο Ε. Στυλιανιδης για το τμημα Εργοθεραπειας στην Κομοτηνη

Συζήτηση για όλα τα εκπαιδευτικά θέματα που απασχολούν τον νομό

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανιδης.

Συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης για τις εξελίξεις στην Εκπαίδευση, αλλά και για θέματα που αφορούν στο Νόμο Ροδόπης, όπως η επιτάχυνση της κατασκευής των 11 νέων νηπιαγωγείων, η προοπτική δημιουργίας Προτύπου σχολείου στο Νομό, ο επαναπροσδιορισμός των δυσπρόσιτων σχολείων, η ενίσχυση και η επιμόρφωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης παράλληλα συνάντησε και αντάλλαξε απόψεις για τα παραπάνω θέματα και με τους δύο Υφυπουργούς το Βασίλη Διγαλάκη για τις εξελικτικές προοπτικές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και την Σοφια Ζαχαράκη για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης για διοικητικά θέματα συνεργάστηκε με τη Γενική Γραμματέα Σίσσυ Γκίκα.

Στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στον αρμόδιο Υφυπουργό Β.Διγαλάκη και στον Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης Καθηγητή κ. Μήτκα, ο Θρακιώτης πολιτικός επέδωσε επιστολή στήριξης της Μελέτης-Πρότασης της Πρυτανικής Αρχής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, με την οποία τεκμηριωμένα διεκδικεί τη ίδρυση τμήματος Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή.

Η πρόταση ίδρυσης αυτού του τμήματος θα αξιολογηθεί αρμοδίως από την Εθνική Αρχή το επόμενο διάστημα. Ωστόσο όπως σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης το η δημιουργία του νέου τμήματος θα αποτελούσε «μια θετική εξέλιξη, θα συμπλήρωνε το γνωστικό πεδίο του ΤΕΦΑΑ και θα ενίσχυε μελλοντικά το φοιτητικό δυναμικό της πόλης κατά 400-500 νέους φοιτητές, που λόγω υποχρεωτικών παρακολουθήσεων θα έμεναν στην Κομοτηνή».

Η επιστολή διεκδίκησης του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Αγαπητή Νίκη,

Σου απευθύνω αυτή την επιστολή, γνωρίζοντας την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζεις τα ακαδημαϊκά θέματα, αλλά και την έμπρακτη ευαισθησία σου για την ακριτική Θράκη, ιδιαίτερα δε για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, που αποτελεί την πνευματική και δημογραφική της θωράκιση.

Σου επισυνάπτω σχετική πρόταση τεκμηρίωσης των Πρυτανικών Αρχών του Ιδρύματος μας, την οποία σε διαβεβαιώ ότι υποστηρίζει σύσσωμη όλη η τοπική κοινωνία. Η πρόταση αφορά στην ίδρυση ενός νέου Τμήματος Εργοθεραπείας που θα συνδεθεί λειτουργικά με το ΤΕΦΑΑ, του οποίου θα συμπληρώσει και το επιστημονικό πεδίο.

Οι λόγοι για τους οποίους υποστηρίζω την δημιουργία του νέου τμήματος είναι:

1. Διότι ακαδημαϊκά πιστεύω ότι συμπληρώνει και αναβαθμίζει το επιστημονικό αντικείμενο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ενώ ξεκινά και το ίδιο αναβαθμισμένα τη λειτουργία του. Το νέο τμήμα μπορεί να αξιοποιήσει το εξειδικευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό καθώς και τις υπερσύγχρονες υποδομές του ΤΕΦΑΑ, μειώνοντας έτσι το κόστος ίδρυσης και λειτουργίας.
2. Είναι αντικείμενο με συγκεκριμένα αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα σε τομείς που δεν είναι καθόλου κορεσμένη η Ελληνική αγορά. Άρα διασφαλίζει καλές επαγγελματικές προοπτικές για τους αποφοίτους του.
3. Χωροταξικά δεν καλύπτει μόνο ένα κενό που υπάρχει στη Β.Ελλάδα στην συγκεκριμένη ειδικότητα, αλλά συμπληρώνει και ενισχύει το θεματικό επιστημονικό άπλωμα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, ενισχύοντας παράλληλα δημογραφικά το Νόμο Ροδόπης σε μια ιστορική συγκυρία που το έχει ανάγκη, λόγω μετανάστευσης μεγάλου μέρους του νέου πληθυσμού.

Αγαπητή Υπουργέ,

Θεωρώ ότι η θετική ανταπόκριση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, θα συμπληρώσει την ανάπτυξη μιας πραγματικά εθνικής πολιτικής για τη Θράκη, υλοποιώντας με επιτυχία τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος προεκλογικά επισήμανε ότι η ακριτική Θράκη μπορεί και πρέπει να θωρακιστεί μέσα από την ολοκλήρωση και την ενίσχυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Βέβαιος για το ενδιαφέρον σου, ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.

Φιλικά

Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης
Βουλευτής Ροδόπης- ΝΔ

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.