Ολα (τα φαναρια) στα κοκκινα

Απαρατήρητα

Ξεκίνησαν να λειτουργούν τα φανάρια, μετά από μεγάλο διάστημα, στην διασταύρωση της Βιομηχανικής περιοχής με την Εθνική οδό Κομοτηνής Αλεξανδρούπολης.

Και ενώ συνήθως το κείμενο θα τελείωνε κάπου εδώ, με την παραίνεση ότι καλό θα ήταν να μην χαλάσουν ξανά, αυτή τη φορά το πράγμα διαφέρει λίγο, μιας και ενώ λειτουργούσαν, όλα ήταν κολλημένα στο κόκκινο.

Αποτέλεσμα ήταν κατά διαστήματα να δημιουργούνται ουρές και στα τρία ρεύματα της διασταύρωσης, με τους οδηγούς στην αρχή της ουράς να κοιτούν αρχικά το κόκκινο φανάρι, μετά ο ένας τον άλλο, και να αναρωτιούνται ποιος είναι ο πιο… αργόστροφος.

Σιγά σιγά όμως συνειδητοποιούσαν πως το φανάρι πιθανώς έχει κολλήσει, και ξεκινούσαν δειλά,  για να μην γίνει και κανένα ατύχημα, να περνούν, μέχρι να φύγουν όσοι το κατάλαβαν αρχικά και να έρθουν άλλοι, που όντως νόμιζαν ότι το φανάρι είναι κόκκινο, όταν και η όλη διαδικασία επαναλαμβανόταν ξανά.

Δεν γνωρίζουμε αν τα φανάρια ξεκίνησαν να λειτουργούν κανονικά και στη συνέχεια κόλλησαν, ή απλώς πήγαμε σε ένα διαφορετικό επίπεδο δυσλειτουργίας από το αρχικό.

Ίσως βέβαια να ήθελαν με αυτό τον τρόπο να χαιρετήσουν την επίσκεψη του ΓΓ του  ΚΚΕ στην περιοχή, αν και δυστυχώς δεν χρησιμοποίησε αυτό το δρόμο.

Άλλωστε και ο συμβολισμός είναι έντονος: τα φανάρια ήταν κόκκινα στο δρόμο προς την κοιτίδα της εργατικής τάξης, τη βιομηχανία.


 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.