Θέτοντας τον δάκτυλο επί τον τύπον των (πανεπιστημιακών) ήλων

19.06.2020 04:00

Της Έκδοσης

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε την ανάρτηση του κ. Βεζυργιαννίδη και οφείλουμε να πούμε ότι, όσο δυσάρεστη ενδεχομένως κι αν είναι για ορισμένους, τοποθετεί τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Και θέτει ένα ζήτημα που μάλλον θα πρέπει να ξανασυζητήσουμε ως τοπική κοινωνία υπό το φως των νέων δεδομένων.

Η σχέση άλλωστε Πανεπιστημίου - τοπικής κοινωνίας (και ειδικότερα τοπικής οικονομίας) δεν είναι καινούργιο διακύβευμα για την περιοχή. Συζητείται πολλά χρόνια τώρα. Συχνά όμως τέτοιου είδους συζητήσεις παραγνωρίζουν τα βασικά. Που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως πρώτιστος ρόλος του πανεπιστημίου είναι ο εκπαιδευτικός και πάνω από όλα αυτόν καλείται να επιτελέσει. Άρα και οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται, λαμβάνονται με αυτόν ως πρώτο γνώμονα.

Όσο για την οικονομική ανάπτυξη της πόλης, αυτό δεν είναι δουλειά του Πανεπιστημίου. Άλλοι οφείλουν να έχουν και να υλοποιούν τέτοιου είδους σχεδιασμούς. Και να κριθούν βεβαίως από τους παράγοντες εκείνους τους οποίους θα επιλέξουν να βασιστούν.

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πόσο προσβεβλημένοι είχαμε αισθανθεί όταν ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου είχε απαξιώσει τις διαμαρτυρίες της περιοχής μας για την ίδρυση της 4ης Νομικής, μιλώντας για κάποιους που αντιμετωπίζουν τους φοιτητές ως «καταναλωτές σουβλακίων και ως ενοικιαστές rooms to let»

 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine

#audi_afs