Διαβαθμισμενη η δυσκολια στα Μαθηματικα

Καθηγητές Φροντιστηρίων της Ροδόπης σχολιάζουν τα θέματα των Πανελλαδικών

Ανέστης Στρατιάδης, Μαθηματικός-Συνιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου Πολυδύναμο

«Ο μαθητής που ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος και ψύχραιμος πιστεύω ότι θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα»

Με μαθήματα προσανατολισμού συνεχίστηκαν κατά την χθεσινή ημέρα οι εξετάσεις των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αρχαία Ελληνικά για τους υποψηφίους της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Μαθηματικά για τους υποψηφίους των υπολοίπων Ομάδων Προσανατολισμού ήταν συγκεκριμένα τα μαθήματα στα οποία κλήθηκαν να διαγωνιστούν οι μαθητές. 

Αποτιμώντας τα θέματα για τα Μαθηματικά Προσανατολισμού ο καθηγητής του φροντηστηρίου Πολυδύναμο κ. Ανέστης Στρατιάδης, έκανε λόγο για θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας. «Τα Μαθηματικά πάντα είναι απαιτητικά και απαιτούν συνέπεια και συνέχεια» ήταν το πρώτο σχόλιο του κ. Στρατιάδη, ο οποίος εξήγησε πως «τα σημερινά θέματα καλύπτουν όλη την ύλη που είχαν οι μαθητές και είχαν πολύ σωστή διαβάθμιση».

Σύμφωνα με τον κ. Στρατιάδη στα δύο πρώτα θέματα θα μπορούσαν να ανταποκριθούν ακόμη και οι μέτρια διαβασμένοι μαθητές, ενώ από το τρίτο θέμα άρχιζαν οι απαιτήσεις για τους υποψηφίους, καθώς για την επίλυσή του απαιτούνταν στοιχειώδεις γνώσεις Τριγωνομετρίας. Όσο για το τέταρτο -και τελευταίο- θέμα, ο Μαθηματικός του Φροντιστηρίου Πολυδύναμου το χαρακτήρισε «έξυπνο θέμα», καθώς «με πολύ απλές σκέψεις μπορεί να λυθεί πολύ σύντομα». Ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει πως πρόκειται περί θέματος «για πολύ διαβασμένους και ψύχραιμους μαθητές και για αυτούς οι οποίοι έχουν κοπιάσει και έχουν ιδρώσει διαβάζοντας το μάθημα των Μαθηματικών».

Θίγοντας το ζήτημα της επάρκειας του χρόνου της εξέτασης ο κ. Στρατιάδης εκτίμησε πως θα έπρεπε ένας μαθητής να κάνει σωστή διαχείριση του χρόνου γιατί τα θέματα απαιτούσαν χρόνο για τις πράξεις και ήθελαν και χρόνο για τη σκέψη. «Άρα η σωστή διαχείριση του χρόνου είναι ένα ζήτημα και πιστεύω ότι ίσως ορισμένοι μαθητές, αν δεν έκαναν σωστή διαχείριση χρόνου, ειδικά στο τρίτο θέμα που ήθελε αρκετές πράξεις, ίσως να μην προλάβανε να λύσουν κάποια ερωτήματα στο τέταρτο θέμα» επεσήμανε ο κ. Στρατιάδης.

«Ο μαθητής που ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος και ψύχραιμος πιστεύω ότι θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα» εκτίμησε ο κ. Στρατιάδης κλείνοντας για να στείλει το μήνυμα στους μαθητές που διαγωνίζονται  «να αφήσουν πίσω τη σημερινή μέρα και να συνεχίσουν τον αγώνα τους, γιατί τελικά οι πανελλαδικές είναι ένας συνολικός αγώνας σε όλα τα μαθήματα και στο τέλος θα δούμε τι θα κάνουμε. Να μην αγχώνονται, γιατί και οι σχολές είναι πολλές, απλώς με ηρεμία και ψυχραιμία να έχουν την καλύτερη απόδοση».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.