Μαζικα τεστ και στην Κομοτηνη ζητα απο τον ΕΟΔΥ ο Ιατρικος Συλλογος Ροδοπης

Τονίζει την ανάγκη εγκατάστασης συστήματος διενέργειας τεστ στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Τις θέσεις του για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης και την αποτελεσματική καταπολέμηση της πανδημίας στον νομό μας καταθέτει ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο δήμο Ιάσμου και τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο Αγίασμα.

Συγκεκριμένα ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει εξ αρχής πως είναι απαραίτητο να ληφθούν έγκαιρα όλα εκείνα τα μέτρα που θα οδηγήσουν στην απομόνωση των κρουσμάτων και στον μηδενισμό της διασποράς του ιού.

Ταυτόχρονα τονίζει πως είναι σημαντικό να γίνει έλεγχος  με τεστ όσο περισσοτέρων είναι δυνατόν  κατοίκων του Δήμου Ιάσμου, με σκοπό να ανιχνευθούν  έτσι τα ασυμπτωματικά περιστατικά και να περιοριστεί η διασπορά της νόσου.

Επίσης υπενθυμίζει στους  κατοίκους του νομού να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης, να κρατούν τις αποστάσεις, να απολυμαίνουν συχνά τα χέρια τους και να φορούν μάσκα, όπου αυτό συστήνεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ακόμη ζητά από τον ΕΟΔΥ να εφαρμόσει μαζικά τεστ και στην πόλη της Κομοτηνής, έτσι ώστε οι οποιεσδήποτε ασυμπτωματικοί ασθενείς να ανιχνευθούν και να απομονωθούν.

Ενώ κλείνοντας σπεύδει να υπογραμμίσει πως γίνεται, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, προφανής η ανάγκη για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός συστήματος διενέργειας τεστ με μοριακή ανάλυση για τον Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Τέλος, ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης δεν παραλείπει να διαβεβαιώσει κάθε αρμόδιο ότι «θέτουμε τις επιστημονικές μας γνώσεις στη διάθεσή του, ώστε η καταπολέμηση της πανδημίας γρήγορα να καταστεί επιτυχής και στο νομό μας».

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.