Οι μαθητες της Κομοτηνης αγκαλιασαν την ανακυκλωση

Ενθουσιώδης ήταν η συμμετοχή στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση», που θα συνεχιστεί και του χρόνου

14.700 κιλά από χαρτί, αλουμίνιο, μπαταρίες συγκέντρωσαν οι μαθητές

Τα τέσσερα πρώτα σχολεία, από τα 26 Δημοτικά που συμμετείχαν στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Κομοτηνής, βράβευσε την Τρίτη 16 Ιουνίου ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, στο Δημαρχείο Κομοτηνής.

Η σχολική δράση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κομοτηνής και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen, με τα 26 σχολεία μέσα σε τέσσερις μήνες να συλλέγουν περισσότερα από 14.700 κιλά, κάνοντας διαλογή στην πηγή τριών ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, μπαταρίες), ενώ, παράλληλα, δέχονταν δωρεές πόντων μέσω της ειδικής σελίδας «Σχολεία».

Ο Δήμος θα βραβεύσει με επαίνους συμμετοχής όλα τα σχολεία για την προσπάθειά τους, ενώ τα βραβεία παρέλαβαν στο Δήμο οι διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων Φαναρίου, Αιγείρου, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και του 1ου Μειονοτικού Σχολείου Κομοτηνής, το οποίο συγκέντρωσε και τα περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά.

Τα σχολεία αυτά διακρίθηκαν, και έλαβαν χρηστικά δώρα και δεντράκια για τις σχολικές τους μονάδες.

Τη βράβευση υποστήριξαν η ΑΦΗΣ και το πρόγραμμα αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».

Συνολική προσέγγιση στην ανακύκλωση

Ο Δήμος Κομοτηνής έχει σχεδιάσει και πρόκειται να συνεχίσει τις δράσεις ευαισθητοποίησης και τη νέα σχολική χρονιά σε ακόμη περισσότερα σχολεία, σημείωσε κατά τη βράβευση  ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης.

«Σήμερα επιβραβεύουμε και στηρίζουμε την προσπάθεια των μαθητών την προηγούμενη σχολική χρονιά» ανέφερε, τονίζοντας πως μπορεί να συνάντησαν δύσκολες συνθήκες, λόγω του κορωνοϊού, όμως τα παιδιά τα κατάφεραν πολύ καλά.

Ο ίδιος απεύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στη διαδικασία, τόσο στους μαθητές όσο και τους δασκάλους, που συγκέντρωσαν ανακυκλώσιμα υλικά στα τρία ρεύματα» για να διευκρινίσει πως ο Δήμος θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια, η οποία ουσιαστικά αποτελεί μέρος της γενικότερης προσέγγισης του για τη βελτίωση της καθαριότητας σε όλη την πόλη.

Όσο για την επόμενη χρονιά, το πρόγραμμα όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά πιστεύουν πως θα επεκταθεί. «Μπαίνουμε σε ένα καινούριο κύκλο ανακύκλωσης για όλους τους μαθητές και όλα τα σχολεία» τόνισε ο Δήμαρχος και απευθυνόμενος στους πολίτες, υπενθύμισε πως μπορούν να πάνε στην πλατφόρμα της Followgreen, να εγγραφούν και να παίρνουν και οι ίδιοι εκπτώσεις από τα καταστήματα που έχουν μπει στην πλατφόρμα, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο και την ανακύκλωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.