Παλιοι και νεοι εθελοντες αιμοδοτες σε δραση

Ο Ίασμος αγκάλιασε την εθελοντική αιμοδοσία που έγινε με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις

Με μεγάλη συμμετοχή, δίνοντας το παράδειγμα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η εθελοντική αιμοδοσία στον Ίασμο που διοργάνωσε ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Ιάσμου «Η ΕΛΠΙΔΑ».

Αφορμή για την αιμοδοσία ήταν το σημαντικό πρόβλημα έλλειψης αίματος στη χώρα μας, το οποίο έχει οξυνθεί τον τελευταίο καιρό λόγω της επιδημίας του Covid-19 αλλά και της μειωμένης έλευσης των αιμοδοτών στα νοσοκομεία, οι οποίοι διστάζουν να προσέλθουν από φόβο μήπως και ασθενήσουν από τον ιό.

Άλλωστε και οι προγραμματισμένες αιμοδοσίες του Συλλόγου το προηγούμενο διάστημα είχαν αναβληθεί λόγω των περιορισμών. Έτσι για να μπορέσουν να κάνουν την αιμοδοσία χωρίς φόβο την διοργάνωσαν, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιάσμου, στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου που βρίσκεται δίπλα από το Κέντρο Υγείας.

Έτσι στον μεγαλύτερο αυτό χώρο μπόρεσαν να τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές για την προφύλαξη από τη μετάδοση του κορωνοϊού, με τους συμπολίτες τους να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα.

Τα μέλη του Συλλόγου συνδύασαν την αιμοδοσία με την Παγκόσμια Ημέρα θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν περισσότερο κόσμο, σημείωσε ο πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Σαχουλίδης, προσθέτοντας πως μετά από μια σημαντική αποχή όλους τους προηγούμενους μήνες λόγω του κορωνοϊού, θέλησαν να ξεκινήσουν με τους καλύτερους οιωνούς τις εθελοντικές αιμοδοσίες.

Το ενθαρρυντικό ήταν ότι είχαν μια συνεχή ροή από άτομα, φτάνοντας τους 37 αιμοδότες μέχρι τις 11 το πρωί, από τους οποίους οι 4 ήταν νέοι αιμοδότες, που θεωρεί πως ευαισθητοποιήθηκαν και από τις ανακοινώσεις αλλά και την προσπάθεια που έκαναν για να τους ενημερώσουν την προηγούμενη περίοδο.

«Ο κόσμος να μην στεναχωριέται και να μην φοβάται να δώσει αίμα, γιατί ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με το αίμα ενώ λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου, καλώντας τους πολίτες να μην φοβηθούν να πλαισιώσουν τις αιμοδοσίες που γίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Σαχουλίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών για τα αντισηπτικά και τις μάσκες, το Δήμο Ιάσμου και το Δήμαρχο για την παραχώρηση του χώρου, καθώς και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής και την Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Μάγδα Γιαμουστάρη.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.