2 χλμ. περιπου ουρα αυτοκινητων σχηματιστηκε στο σημειο ελεγχου Μακαζα-Νυμφαιας

«Επανεκκινεί» δυναμικά ο οδικός τουρισμός με το άνοιγμα των συνόρων Ελλάδας-Βουλγαρίας

Μεγάλες ουρές αυτοκινήτων έχουν σχηματιστεί στο σημείο ελέγχου Μακάζα-Νυμφαίας, όπου πολλοί Βούλγαροι και Ρουμάνοι περιμένουν να περάσουν στην Ελλάδα, καθώς άνοιξαν σήμερα Δευτέρα, τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα μετά από 3 σχεδόν μήνες. Πρόκειται για ένα δυναμικό ξεκίνημα για τον οδικό τουρισμό στην Ελλάδα.

Στις 12:00 το μεσημέρι άνοιξαν τα σύνορα για όλους τους τουρίστες που έρχονται από Βουλγαρία, καταργώντας την υποχρεωτική καραντίνα. Η ουρά των αυτοκινήτων που περιμένουν να εισέλθουν στη χώρα στο συνοριακό σημείο ελέγχου της Μακάζα φτάνει σχεδόν τα 1.8 χιλ. μήκος, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο από το βουλγαρικό ΜΜΕ 24rodopi.com.

Ακόμη παραμένουν κλειστά τα σύνορα με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση των απολύτως αναγκαίων επαγγελματικών μετακινήσεων. Ωστόσο, όπως έχει ανακοινωθεί, από την 1η Ιουλίου θα γίνει άρση των περιορισμών από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία εφόσον το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες και θα επανεξεταστεί έως τις 30 Ιουνίου το θέμα της απαγόρευσης για την Τουρκία.

Πηγή: rodopi24.com

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.