Ανοιγουν ξανα τις πορτες τους απο Δευτερα το Αρχαιολογικο Μουσειο και το Αρχοντικο Ταβανιωτη

Πώς διαμορφώνεται το ωράριο λειτουργίας τους

Από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής και το Αρχοντικό Ταβανιώτη στη Μαρώνεια  θα είναι και πάλι ανοικτά για το κοινό, όπως ενημερώνει μέσω ανακοίνωσης η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης.

Το θερινό ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής διαμορφώνεται ως εξής: Δευτέρα και Τετάρτη ως Κυριακή: 09:00-16:00, Τρίτη: κλειστά

Και του Αρχοντικού Ταβανιώτη ως εξής: Δευτέρα και Τετάρτη ως Κυριακή: 08:30-15:30, Τρίτη: κλειστά.

Η επαναλειτουργία τους γίνεται με την εφαρμογή των οδηγιών των αρμόδιων αρχών για την αποτροπή της διασποράς του COVID-19:

  • Η ροή της κίνησης των επισκεπτών εντός και εκτός των εκθεσιακών χώρων εποπτεύεται από το φυλακτικό προσωπικό.
  • Η χρήση μάσκας ή προσωπίδας για τους επισκέπτες και το προσωπικό της Εφορείας είναι υποχρεωτική. Οι επισκέπτες οφείλουν να προσέρχονται με την προσωπική τους μάσκα.
  • Ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών ανά αίθουσα του εκθεσιακού χώρου υπαγορεύεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Οι επισκέπτες που προσέρχονται σε οργανωμένες ομάδες δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 8 άτομα και οφείλουν να τηρούν τις προκαθορισμένες αποστάσεις.
  • Κατά την είσοδο και έξοδο των επισκεπτών, καθώς και σε συγκεκριμένα σημεία εντός των εκθεσιακών χώρων έχουν τοποθετηθεί συσκευές με αντισηπτικό χεριών για την προστασία των επισκεπτών και του προσωπικού.
  • Υπάρχουν προστατευτικά διαχωριστικά πετάσματα στα εκδοτήρια εισιτηρίων.
  • Τα μουσεία εναρμονίζονται πλήρως με τις υποδείξεις ασφαλούς λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού.
  • Αναλυτικές οδηγίες για τους κανόνες ασφαλείας και τα έκτακτα μέτρα λειτουργίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αποτροπή της διασποράς του COVID-19, έχουν αναρτηθεί στους σχετικούς χώρους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.