Διπλο πληγμα στην αγορα της Κομοτηνης απο κορωνοιο και την εξ αποστασεως λειτουργια του ΔΠΘ

Α. Βαφειάδης: «Πρέπει να αναρωτηθούμε σαν κοινωνία, σαν φορείς, γιατί δεν άνοιξε το ΔΠΘ, για να μην έχουμε και το Σεπτέμβριο τα ίδια θέματα»

Ανέστης Βαφειάδης, πρόεδρος ΟΕΒΕΣ Ροδόπης 

Προβληματισμός επικρατεί στην αγορά την Κομοτηνής από τις «χαμηλές πτήσεις» που καταγράφονται στην κίνηση, μια τάση που παρατηρείται σε όλη τη χώρα. Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης, επισήμανε πως η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση λόγω κορωνοϊού, πλήγηκε επιπρόσθετα από το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο δεν άνοιξε ξανά και όλες οι εξετάσεις θα γίνουν εξ αποστάσεως.

Τα εμπορικά καταστήματα δεν είναι σε καλή κατάσταση, μιας και ο κόσμος δεν κυκλοφορεί πολύ, ενώ τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα στους κλάδους εστίασης και καφέ. Στην μεν εστίαση ο τζίρος είναι πεσμένος γύρω στο 40%, ενώ στα καφέ είναι λίγο καλύτερη, μακριά όμως από τα περυσινά δεδομένα.

Και αυτό γιατί αφενός η Κομοτηνή δεν έχει επισκέπτες, ενώ και ένας από τους βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες της περιοχής, το Πανεπιστήμιο, δεν άνοιξε, παρόλο που όλες οι άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης λειτουργούν, ακόμα και τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως οι παιδικοί σταθμοί μπορούν να έχουν υγειονομικό πρωτόκολλο και δεν μπορεί να έχει το Πανεπιστήμιο» ανέφερε ο κ. Βαφειάδης, εκφράζοντας την άποψη πως το υγειονομικό κομμάτι δεν δικαιολογεί πλήρως την απόφαση αυτή, μιας και πρόκειται για ενήλικους, που θα πρέπει να περιμένουν ότι θα τηρήσουν τις αποστάσεις όπως γίνεται από μικρότερους μαθητές.

«Πρέπει να αναρωτηθούμε σαν κοινωνία, σαν φορείς, γιατί δεν άνοιξε το ΔΠΘ, για να μην έχουμε και το Σεπτέμβριο τα ίδια θέματα» σημείωσε, αναφέροντας πως ήδη έχουν ξενοικιαστεί κάποια σπίτια, και η συνέχιση αυτής της κατάστασης πιστεύει πως θα είναι πολύ αρνητική για την πόλη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.