Ανακοινωση συμπαραστασης απο τις «Συνεργαζομενες Αριστερες Κινησεις Εκπαιδευτικων» στον εκπαιδευτικο Μ. Τζεμαλη

«Στη θέση του συναδέλφου θα μπορούσε να βρίσκεται η καθεμιά και ο καθένας μας»

Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσαν οι «Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών» για τον εκπαιδευτικό από την Ξάνθη που σε βάρος του βρίσκεται εν εξελίξει πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση.

Συγκεκριμένα, οι «Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών» καταγγέλλουμε την απόφαση δίωξης – μέσω πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης – σε βάρος του αναπληρωτή εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής, Μηλιαζήμ Τζεμαλή για αναρτήσεις του στο facebook.

Όπως επισημαίνουν, «η παρακολούθηση προσωπικών απόψεων, πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου του κάθε πολίτη και η ποινικοποίηση τους θυμίζει σκοτεινές εποχές ελέγχου των κοινωνικών φρονημάτων και λογοκρισίας και παραπέμπει σε ένα παρελθόν και πρακτικές που έχουν καταδικαστεί. Η ελευθερία λόγου και έκφρασης είναι θεμελιώδεις ελευθερίες, συνταγματικά κατοχυρωμένες, για τις οποίες αγωνίστηκε ο λαός μας και τις οποίες διδάσκουμε στα σχολεία μας. Στη θέση του συναδέλφου θα μπορούσε να βρίσκεται η καθεμιά και ο καθένας μας. Η σιωπή και ο κατευνασμός είναι συνενοχή μπροστά στη Δημοκρατία που πλήττεται και απειλείται».

Ταυτόχρονα οι «Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών» καταθέτουν τη θλίψη και τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι ενώ κατά την συνέλευση προέδρων οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και «Ανεξάρτητος Συνδυασμός Καθηγητών» πληροφορήθηκαν ότι άλλες ΕΛΜΕ ετοίμασαν ψηφίσματα συμπαράστασης για τον συνάδελφο, αρνήθηκαν να συναινέσουν στην υπερψήφισή τους και από την ΕΛΜΕ Ξάνθης.

«Ζητάμε να σταματήσει άμεσα κάθε είδους δίωξη ενάντια στον συνάδελφο!» τονίζουν κλείνοντας την ανακοίνωσή τους

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.