Συνεχης η αναβαθμιση του δικτυου του ΔΕΔΔΗΕ στη Ροδοπη

Υπογειοποιήσεις εντός της πόλης και ενίσχυση του δικτύου διανομής εκτός

Γεωργία Ανδρέου
«Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε ώστε να έχουμε μια ποιότητα τάσης και μια καλύτερη εξυπηρέτηση στο νομό Ροδόπης»

Συνεχής είναι η προσπάθεια για την αναβάθμιση των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ στη Ροδόπη, με τις εργασίες τόσο εντός, όσο και εκτός της Κομοτηνής να συνεχίζονται, ιδιαίτερα την θερινή περίοδο.

Έτσι προχωρούν οι υπογειοποιήσεις του δικτύου σε διάφορες περιοχές της πόλης, που είναι εμφανείς στους περισσότερους οδηγούς και διερχόμενους από τα συγκεκριμένα σημεία, ενώ εργασίες γίνονται και εκτός πόλης, στους οικισμούς, για την ενίσχυση του δικτύου.

Συνεχή τα έργα υπογειοποίησης στην Κομοτηνή

«Η προσπάθεια για την αναβάθμιση των δικτύων στον ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Κομοτηνής είναι συνεχής» ανέφερε η Διευθύντρια κ. Γεωργία Ανδρέου.

Όσο αφορά την υπογειοποίηση του δικτύου εντός της πόλης της Κομοτηνής, έχει ολοκληρωθεί στην περιοχή Ζυμβρακάκη, Θάσου και Θεμιστοκλέους, μια μεγάλη επέμβαση κόστους περίπου 40.000 ευρώ.

Επίσης συνεχίζονται οι υπογειοποιήσεις στη Λεωφόρο Ηρώων, στην οδό Μαρωνείας και Πουρνάρα, στην Στοϊκοπούλου, στην Εγνατίας, στην οδό Μακράς Γέφυρας, την Μαμέλη, Λέοντος Σοφού, Μπότσαρη, Τραπεζούντος, Κονδύλη, Σοφούλη 14ης Μαΐου και Παλιά πρυτανεία.

«Βλέπουμε επεμβάσεις σε αρκετά μεγάλο κομμάτι της Κομοτηνής που είναι σε εξέλιξη, που προχωρούν σιγά σιγά» σημείωσε, προσπαθώντας να μειώσουν όσο είναι δυνατόν την όχληση των περίοικων και των διερχόμενων, και κυρίως κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Ενίσχυση του δικτύου σε όλη τη Ροδόπη

Όσο για τα δίκτυα εκτός της πόλης, η κ. Ανδρέου τόνισε πως γίνεται μια προσπάθεια να ολοκληρωθούν μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Κέχρου, του Ιάσμου, και στους Προσκυνητές και την παραλιακή ζώνη, ώστε να μην μένει το καλοκαίρι χωρίς ρεύμα.

Τα έργα αυτά αφορούν την αντικατάσταση καλωδίων και την ενίσχυση του δικτύου, είτε με καλώδια μεγαλύτερης διατομής είτε συνεστραμμένα καλώδια.

Γενικότερα προσπάθεια της υπηρεσίας είναι να έχουν είτε καλύτερη αντιμετώπιση ή μειωμένες βλάβες και δυνατότητα για παροχές ρεύματος από διαφορετικά σημεία.

Ανάλογα έργα γίνονται στην περιοχή Καρυδιάς-Πανδρόσου και στην Ξυλαγανή.

Σχεδιασμός και για μελλοντικά έργα

Την ίδια ώρα προχωρά η μελέτη για τις μελλοντικές επεμβάσεις στις γραμμές Ξυλαγανής-Ιμέρου, Κοπτερού Αμαξάδων, Ν. Σιδηροχωρίου, της περιοχής προς τον οικισμό Νέυρα, αλλά και ενίσχυση της ασφάλειας τους δικτύου που τέμνεται με την Εγνατία Οδό.

Οι παρεμβάσεις όμως για την υπογειοποίηση θα συνεχιστούν και εντός την Κομοτηνής, με στόχο σταδιακά να ολοκληρωθούν σε όλη την πόλη.

Άλλωστε οι παρεμβάσεις έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί στο κέντρο της πόλης, με τις εργασίες να συνεχίζονται σταδιακά στις γειτονιές που βρίσκονται πιο έξω.

Γενικότερα υπάρχει ένα μεγάλο πρόγραμμα, το οποίο σιγά σιγά το προχωρούν με συντηρήσεις, με πολλές κατασκευές, με τη σύνδεση έργων φωτοβολταϊκών που γίνονται στη Ροδόπη και άλλα έργα.

Καλύτερη ποιότητα τάσης σε όλη τη Ροδόπη

«Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε ώστε να έχουμε μια ποιότητα τάσης και μια καλύτερη εξυπηρέτηση στο νομό Ροδόπης» ανέφερε η κ. Ανδρέου.

Φυσικά μαζί με όλα αυτά συνεχίζονται οι τακτικές ετήσιες επιθεωρήσεις του δικτύου, και όπου εντοπίζονται ζητήματα γίνονται παρεμβάσεις, παρόλο που πάντα βρίσκονται σε επιφυλακή, μιας και υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες.

Ένας από αυτούς είναι το εναέριο δίκτυο, κυρίως εκτός πόλης, το οποίο είναι από τη φύση του εκτεθειμένο σε μια περιοχή όπως η Ροδόπη η οποία θεωρείται ιδιαίτερα κεραυνόπληκτη.

«Δοκιμάζουμε κάθε φορά καινούρια υλικά προστασίας απέναντι τους κεραυνούς, αλλά είναι ένα δυναμικό σύστημα, το οποίο χρειάζεται συνέχεια προσοχή» ανέφερε, για αυτό και η προσπάθειά τους είναι συνεχής και δεν φείδονται δαπανών και κόπων για να γίνονται οι απαραίτητες βελτιώσεις στα δίκτυα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.