«Μαχη» για το νερο και την υδρευση στο δημο Μαρωνειας Σαπων

Νέες παρεμβάσεις από τη Δημοτική Αρχή

Τη μάχη με την ύδρευση συνεχίζει να δίνει ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών.

Εγκαταλελειμμένα ασυντήρητα δίκτυα, παρατημένες δεξαμενές απαξιωμένες εγκαταστάσεις και αντλιοστάσια επί σειρά ετών έχουν ενταχθεί στον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής προσπαθώντας και κάνοντας τα αδύνατα δυνατά, για να μην στερούνται οι δημότες Μαρωνείας-Σαπών το πολύτιμο αυτό αγαθό.

Επί πολλά χρόνια είχαν να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις στον συγκεκριμένο τομέα με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι πολύ άσχημη.

Ένα χρόνο μετά τις εκλογές και εννέα μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα Δημοτική Αρχή Μαρωνείας-Σαπών που παραμένει σταθερή στον κύριο στόχο της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του νερού κάτι που δεν έκαναν επαρκώς και με σύστημα οι προκάτοχοί της για πολλά χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ξεκινήσει οι σχεδιασμένες νέες παρεμβάσεις για την υλοποίηση σημαντικών έργων που αφορούν την ύδρευση σε όλη την επικράτεια του Δήμου, όπως :

  • Μικρές παρεμβάσεις αποκατάστασης και επισκευής βλαβών.
  • Εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης και αντικατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού στα αντλιοστάσια και στις υδροδοτικές γεωτρήσεις.
  • Καθαρισμοί και συντηρήσεις υδατοδεξαμενών
  • Παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας με εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης και τηλεμετρίας για τον εξ αποστάσεως έλεγχο όλων των σημείων υδροληψίας των υδατοδεξαμενών, των αντλιοστασίων και των δικτύων ύδρευσης. Το έργο αυτό θα ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΠΑΜΘ. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο για τα δεδομένα της περιοχής που θα συμβάλει αποφασιστικά στην εξοικονόμηση πόσιμου ύδατος, ενέργειας και λειτουργικών δαπανών.
  • Κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης ενισχυτικό του υπάρχοντος, έργο που θα ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΠΑΜΘ. Με την ολοκλήρωσή του θα επιλυθούν τα προβλήματα λειψυδρίας των Σαπών για τις επόμενες δεκαετίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.