Νεο κρουσμα κορωνοιου σε εκπαιδευτικο στην Ξανθη

Κλείνουν για 10 μέρες 4 δημοτικά

Κλειστά θα μείνουν για διάστημα 10 ημερών τέσσερα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης μετά την εμφάνιση 1 νέου επιβεβαιωμένου κρούσματος σε εκπαιδευτικό που διδάσκει σε 4 σχολεία. Συγκεκριμένα πρόκειται για 46χρονο δάσκαλο αγγλικών από τον Εχίνο, που διδάσκει στα 15ο και 20ο  σχολεία του Δροσερού και στο 10ο και 17ο Ξάνθης.  Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα «Εμπρός» της Ξάνθης, ο εκπαιδευτικός είχε συμπτώματα (πυρετό) το Σαββατοκύριακο, έκανε το τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο και βγήκε θετικό. Ακολούθησε κινητοποίηση των εκπαιδευτικών που έχουν αναφέρει το γεγονός στον ΕΟΔΥ. Να σημειώσουμε ότι τα σχολεία στο Δροσερό δεν λειτουργούν. Έχει γίνει δε απολύμανσή τους το Σαββατοκύριακο που ήταν προγραμματισμένη.

Έκλεισαν τα 4 σχολεία – 80 εκπαιδευτικοί σε καραντίνα -Θα υποβληθούν σε υποχρεωτικό τεστ την Παρασκευή

Ο εκπαιδευτικός δεν εμφανίστηκε στο σχολείο την Τρίτη και επομένως η τελευταία φορά που δίδαξε ήταν η περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ καλά στην υγεία του και παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του. Στο μεταξύ με απόφαση της Επιτροπής Υγείας κλείνουν για 10 μέρες τα 4 σχολεία για προληπτικούς λόγους και σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκαν σε καραντίνα όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων, περίπου 80 σε αριθμό. Να διευκρινίσουμε ότι σε καραντίνα τέθηκαν μόνο οι εκπαιδευτικοί και όχι οι οικογένειές τους. Την Παρασκευή οι εκπαιδευτικοί των 4 σχολείων θα υποβληθούν υποχρεωτικά σε μοριακό τεστ από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο δημοτικό αμφιθέατρο. Σε περίπτωση που εντοπιστούν θετικά κρούσματα τότε θα ισχύσει καραντίνα και για τα μέλη των οικογενειών τους.

Κλειστά το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Ηλιόπετρας από 9 – 19 Ιουνίου

Επισημαίνεται επίσης ότι έχει κλείσει το δημοτικό σχολείο της Ηλιόπετρας του δήμου Τοπείρου εξαιτίας δασκάλου που βρέθηκε θετικός σε κορωνοϊό και συμπεριλαμβάνεται στα 5 κρούσματα που εντοπίστηκαν στον δήμο Τοπείρου στο πλαίσιο των εκτεταμένων ελέγχων του ΕΟΔΥ που έγιναν τις προηγούμενες μέρες. Η απόφαση της Επιτροπής Υγείας δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και προβλέπει  προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας, για το χρονικό διάστημα από 9.6.2020 έως και 19.6.2020, του εξαθέσιου μειονοτικού Δημοτικού σχολείου Ηλιόπετρας και του Νηπιαγωγείου Ηλιόπετρας , του Δήμου Τοπείρου για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.


Πηγή: Εμπρός Ξάνθης/Μαριάννα Ξανθοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.