Το κτημα Οινογενεσης στην «Μαρμελαδα»

Βραδιά οινογνωσίας για μία από τις σημαντικότερες ετικέτες της Βορείου Ελλάδος

Το γνωρίσαμε από το δροσερό «Σκέρτσο» , το αγαπήσαμε από το μοναδικό «Φεγγίτες» . Το κτήμα Οινογένεσης είναι αυτή την στιγμή ένα από τα σημαντικότερα οινοποιία της Βόρειας Ελλάδας και την Παρασκευή θα το εκπροσωπεί στην «Μαρμελάδα» ο οινοποιός του Αλέξανδρος Τσάλκος.

Δωρεάν δοκιμαστικά ποτήρια θα γεμίζουν για όλους εσάς που μοιράζεστε το ίδιο πράγμα, την αγάπη για το Ελληνικό κρασί. Επισκεφθείτε αυτή την Παρασκευή την Μαρμελάδα και γευτείτε δωρεάν όλες τις εκλεκτές γεύσεις και τα αρώματα των κρασιών από το «Κτήμα Οινογένεσης».

Λίγα λόγια για το κτήμα Οινογένεσης:

Ένα εντυπωσιακό «καστρόσπιτο» 4,000 τμ, εμπνευσμένο αρχιτεκτονικά από τα Παλαιά Μακεδονίτικα Αρχοντικά είναι ο χώρος που στεγάζει το οινοποιοίο Οικογένεεσης. Πέντε κτήρια ενωμένα, που διαρθρώνονται σε τρία επίπεδα. Βρίσκεται ανάμεσα στο Δοξάτο και την Αδριανή του Νομού Δράμας.

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος, βρίσκονται μοιρασμένοι στο Νομό Δράμας και Καβάλας, όπου σήμερα καταλαμβάνουν μία έκταση 300 περίπου στρεμμάτων.
Κλίμα και αμπέλι αποτελούν ένα καθοριστικό δίδυμο και γι’ αυτό  επιλέχθηκαν οι δύο αυτές περιοχές. Αν και το κλίμα και στις δύο αυτές περιοχές είναι μεσογειακό, χαρακτηρίζεται από υγρούς, ήπιους χειμώνες και μεγάλα, θερμά, ξηρά καλοκαίρια, ο ορεινός όγκος του Παγγαίου και η θαλάσσια αύρα του Αιγαίου Πελάγους επηρεάζουν διαφορετικά τις δύο αυτές περιοχές.

Η καλλιέργεια των αμπελιών του κτήματος, γίνεται με τα πρότυπα της Βιολογικής γεωργίας, σε εδάφη άγονα, που δεν συγκρατούν το νερό, είναι πετρώδες, ασβεστολιθικά και ημιαργιλώδες. Η έλλειψη στοιχείων διατροφής της αμπέλου είναι παράγοντες που συντελούν στην παραγωγή κρασιών καλής ποιότητας.

Ο σεβασμός στο περιβάλλον, στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, αποτελούν για το κτήμα απαραβίαστoς κανόνες. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι οι ελληνικές: Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Ξινόμαυρο και Μοσχάτο και οι «διεθνείς» Sauvignon Blanc, Semillon, Ugni Blanc, Viogner, Grenache, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc και Merlot.

Η σχέση αμπελιού και ανθρώπου είναι δυναμική και εξελίξιμη στον χρόνο. Γι’ αυτό κάθε χρόνο οι καλλιεργητικές τεχνικές εμπλουτίζονται, βοηθώντας στην πραγμάτωση του επιθυμητού αποτελέσματος. Μόνο η αγάπη, η φροντίδα και ο σεβασμός του ανθρώπου προς αυτό παραμένουν σταθερές αξίες.

Info:

Παρασκευή 12 Ιουνίου, ώρα έναρξης 9 μ.μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.