Καταργει 10.000 θεσεις εργασιας η BP

«Χτύπησε» την εταιρεία παραγωγής ενέργειας ο κορωνοϊός

Η πανδημία του κορωνοϊού «χτύπησε» και την εταιρεία παραγωγής ενέργειας BP, η οποία αποφάσισε να προβεί σε δραστικές ενέργειες. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα (Δευτέρα) πως θα περικόψει περίπου 10.000 θέσεις εργασίας, σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή τη στιγμή, το προσωπικό της BP αριθμεί 70.000 άτομα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι αλλαγές θα επηρεάσουν σημαντικά τα ανώτερα στελέχη, μειώνοντας τον αριθμό τους κατά το ένα τρίτο.

Η παραπάνω απόφαση έρχεται τη στιγμή που η εταιρεία ήταν σε μεταβατικό στάδιο και προωθούσε σημαντικές αλλαγές, στοχεύοντας μεταξύ άλλων να εξαλείψει ή να αντισταθμίσει όλες τις εκπομπές άνθρακα από τις δραστηριότητές της και από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που πουλά στους πελάτες της, έως το 2050: έναν προφανώς φιλόδοξο στόχο που δημιουργήθηκε υπό τις πιέσεις να συνδράμει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής αλλά και να συνεχίσει να έχει κέρδη.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν, ενώ η παγκόσμια ενεργειακή βιομηχανία έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία, καθώς τα περιοριστικά μέτρα στις επιχειρήσεις, τα ταξίδια και τη δημόσια ζωή έχουν μειώσει δραματικά την ανάγκη για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άλλα καύσιμα. Μάλιστα, η προσφορά ήταν ιδιαίτερα υψηλή όταν ξεκίνησε η πανδημία, με συνέπεια η πτώση ζήτησης να είναι ηχηρή. Σημειώνεται χαρακτηριστικά πως το αμερικανικό συμβόλαιο για το πετρέλαιο ξεκίνησε το έτος σε πάνω από 60 δολάρια το βαρέλι και κατέρρευσε στα -37 δολάρια τον Απρίλιο. Τον τελευταίο καιρό έχει ανακάμψει μερικώς: τη Δευτέρα ήταν στα 39 δολάρια το βαρέλι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.