Η Μυκονος διχαζει τον κυβερνητικο χωρο

Ο Άδωνις «κομμουνιστής» για τον Πορτοσάλτε

Ως… «κομμουνιστική» εγκάλεσε την κυβέρνηση – και μάλιστα στο πρόσωπο του Άδωνη Γεωργιάδη – ο  Άρης Πορτοσάλτε, μαινόμενος κατά της απόφασης προστίμου και λουκέτου στο μπαρ της Μυκόνου, επειδή δεν συμμορφώθηκε με τις οδηγίες προστασίας από τον κοροναϊό.

Ο δημοσιογράφος του Σκάι, καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης με τον υπουργό Ανάπτυξης επιχειρηματολογούσε ότι μπορείς να επιβάλλεις πρόστιμο σε περιπτώσεις παραβίασης των περιοριστικών μέτρων, αλλά επ' ουδενί δεν κλείνεις μια επιχείρηση και μάλιστα της Μυκόνου! «Πολλώ δε μάλλον της Μυκόνου» ήταν η χαρακτηριστική έκφρασή του.

Ενώ, σε ανάρτησή του έγραψε: «Η ποινή κλεισίματος δύο μηνών κι όχι απλώς ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο για παραδειγματισμό, στην επιχείρηση 280 υπαλλήλων, που λειτουργεί το μπιτσόμπαρο στη Μύκονο είναι σωστή απόφαση για μια Κομμουνιστική κυβέρνηση! Ζήλεψε τέτοια δόξα η φιλελεύθερη κυβέρνηση μας; Μπράβο…».

Ο Α. Γεωργιάδης προτίμησε να απαντήσει σε χαμηλούς τόνους: «Η διαφωνία με τον φίλο μου Άρη Πορτοσάλτε για το πρόστιμο και την ποινή στη Μύκονο. Η ανταλλαγή επιχειρημάτων είναι ωραίο πράγμα και ούτε χρειάζεται πάντα να συμφωνούμε σε όλα. Διαφωνώ με κάθε ακραίο σχόλιο που διάβασα εναντίον του. Είναι ο πιο ακέραιος»…

Ενώ η κυβερνητική παράταξη «σπαράσσεται» από… «φραξιονισμό», στη Μύκονο τα πάρτι δεν σταματούν, με τους διοργανωτές τους να επιστρατεύουν σπίτια, ώστε να αποφύγουν τον έλεγχο της αστυνομίας.

Το Mega παρουσίασε το Σάββατο εικόνες από μετατροπή σπιτιών σε κανονικά κλαμπ και μάλιστα, με χρηματικό αντίτιμο για είσοδο. Χωρίς αποδείξεις φυσικά.

Τα πάρτι προετοιμάζονται με την κατάλληλη διαφήμιση από στόμα σε στόμα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ πραγαμτοποιήθηκαν τουλάχιστον τρία μέσα στο Σαββατοκύριακο, με εκατοντάδες συμμετέχοντες.

«Κάποιοι νοικιάζουν τις βίλες από τους ιδιοκτήτες και κάνουν 3-4 φορές την εβδομάδα τα “γενέθλιά” τους. Από πέρυσι έχει ξεκινήσει αυτό. Είναι άβατο. Δεν πηγαίνει η αστυνομία. Τα λεφτά είναι μαύρα, φεύγουν κατευθείαν στο εξωτερικό. Είναι οξύμωρο αυτό το πράγμα. Οι νόμιμοι να είναι παράνομοι», σημείωσε ο  Σταύρος Γρύμπλας, επιχειρηματίας του νησιού.

«Το αντίτιμο είναι τεράστιο με τους ξένους, τους πλούσιους. Ούτε τα λεφτά μένουν στη χώρα μας, ούτε φορολογούνται. Μιλάμε για νούμερα εξωπραγματικά», πρόσθεσε για τα όσα… έζησε η Μύκονος το σαββατοκύριακο.

«Αυτό το σαββατοκύριακο έγιναν τρία πάρτι στη Μύκονο. Ο αριθμός των ατόμων εξαρτάται από το μέγεθος της βίλας, από το πόσους θα βρουν να προσκαλέσουν. Είναι 20 άτομα που καλούν κόσμο και μπορεί να μαζευτούν 300-500 άτομα στα πάρτι αυτά. Η αστυνομία έχει ενημερωθεί και επώνυμα. Αλλά πώς θα πάει η αστυνομία αφού είναι ιδιωτικό το πάρτι;», συνέχισε ο κ. Γρύμπλας.


Πηγή: tvxs.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.