Διαμαρτυρεται για «εν κρυπτω» προσληψεις στο Σισμανογλειο ο Ιατρικος Συλλογος Ροδοπης

«Μας ανησυχεί η αντίληψη που επικρατεί ως προς τον τρόπο προσλήψεων»

Την αντίδρασή του στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη ιδιωτών ιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» με σύμβαση έργου εξέφρασε ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης με επιστολή που απέστειλε στην Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Μάγδα Γιαμουστάρη. Ο Σύλλογος κατηγορεί την διοίκηση του Νοσοκομείου ότι κοινοποίησε την προκήρυξη μια μέρα πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, δίνοντας τη δυνατότητα μόνο σε ελάχιστους ιατρούς, δηλαδή σε αυτούς που γνώριζαν, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Επιπλέον ο Ιατρικός Σύλλογος ανέφερε ότι η εν λόγω προκήρυξη δεν κοινοποιήθηκε στα μέλη του, γεγονός που εγείρει υποψίες ως προς την αντίληψη που επικρατεί στον τρόπο προσλήψεων. Την παρακάτω επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Χαριτόπουλος και ο Γραμματέας Β. Πετμεζάς.

Η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης:

«Με μεγάλη έκπληξη ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης διαπίστωσε ότι την Τρίτη 26/05/2020 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη ιδιωτών ιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής με σύμβαση έργου. Ο αιφνιδιασμός μας οφείλεται, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει και τηλεφωνικά, στο γεγονός ότι η τεθείσα με την εν λόγω προκήρυξη προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών έληγε την αμέσως επόμενη από τη δημοσίευση της προκήρυξης ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 27/05/2020. Ο ορισμός εκ μέρους σας μίας τόσο σύντομης προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών, αν δεν τυγχάνει αντίθετος στις κείμενες διατάξεις, είναι πάντως ένα άκρως ασυνήθιστο φαινόμενο, που καλλιεργεί υποψίες αδιαφάνειας στη διαδικασία της πρόσληψης, δημιουργώντας την πεποίθηση ότι η διοίκηση του νοσοκομείου ευνοεί και δίνει τη δυνατότητα σε περιορισμένο αριθμό ιατρών να υποβάλλουν αίτηση, ήτοι σε αυτούς που εκ των προτέρων γνώριζαν την επικείμενη έκδοσή της και είχαν το χρόνο να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αποκλείοντας εν τοις πράγματι όλους τους υπόλοιπους τυχόν ενδιαφερόμενους, που δεν ήταν γνώστες της πληροφορίας και που λόγω της πολύ σύντομης προθεσμίας ήταν αντικειμενικά αδύνατον να υποβάλουν αίτηση παραδεκτώς με το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Εξίσου ασυνήθης είναι και η μη κοινοποίηση της επίμαχης προκήρυξης στον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο, γεγονός που ενισχύει την παραπάνω υποψία, εγείρει αμφιβολίες για τη διάθεση συνεργασίας του Νοσοκομείου με τον Ιατρικό Σύλλογο και προκαλεί ανησυχία για την αντίληψη που επικρατεί ως προς τον τρόπο προσλήψεων.
Εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος, παρόλο που θεωρούμε απαράδεκτες τις παραπάνω ενέργειες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι επιθυμούμε μια ειλικρινή και αγαστή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, με στόχο την επίλυση κάθε προβλήματος του Νοσοκομείου, ιδιαίτερα αυτών που αφορούν στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για την επίτευξη μιας τέτοιας συνεργασίας είναι η διενέργεια των διαδικασιών πρόσληψης ιατρικού προσωπικού υπό καθεστώς απόλυτης διαφάνειας και η αποφυγή επανάληψης αντίστοιχων φαινομένων στο μέλλον, στα οποία θα μας βρείτε αντίθετους. Προς την κατεύθυνση αυτή και για να μην επαναληφθεί το παραπάνω απαράδεκτο φαινόμενο, θεωρούμε ότι θα βοηθήσει η δημιουργία μιας λίστας ιατρών κάθε ειδικότητας, οι οποίοι σε επείγουσες περιπτώσεις θα προτίθενται να συνεργαστούν με το Νοσοκομείο και την οποία είμαστε πρόθυμοι να καταρτίσουμε και να θέσουμε υπόψη σας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.