Απορριφθηκε απο την Αποκεντρωμενη η προσφυγη του Προεδρου Κοινοτητας Ιασμου για την εξουσιοδοτηση επικυρωσεων

Κριτική από τον Ηλία Μπούκα

«Οι πολίτες ψήφισαν οντότητες και όχι πιόνια του κ. Μουμίν Οντέρ»

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης απέρριψε την από 14 Απριλίου 2020 προσφυγή του Μπούκα Ηλία κατά της απόφασης του Δημάρχου Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, με την οποία είχε αφαιρέσει τη νομιμοποίηση υπογραφής των επικυρώσεων γνησίου υπογραφών και φωτοαντιγράφων από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ιάσμου.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αποκεντρωμένης, η 302/2020 απόφαση του Δημάρχου Ιάσμου κρίθηκε νόμιμη και επαρκώς αιτιολογημένη, με σαφή και ορισμένη αιτιολογία.

Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης ο κ. Μπούκας τοποθετήθηκε επί του θέματος, εγείροντας ενστάσεις ηθικής φύσεως σε σχέση με τις κινήσεις του δημάρχου. Μέσω γραπτής του δήλωσης ο ίδιος έκανε λόγο για «αποφάσεις τιμωρητικού χαρακτήρα» και «πράξεις που μόνο γέλωτα προκαλούν» σχολιάζοντας τις ενέργειες του κ. Οντέρ Μουμίν,  καλώντας του συναδέλφους του να σταθούν στο ύψος τους καθώς «οι πολίτες ψήφισαν οντότητες και όχι πιόνια του κ. Μουμίν Οντέρ».

Ολόκληρη η γραπτή δήλωση του κ. Μπούκα είναι η εξής:

«Σχετικά με την υπόθεση της Ανάκλησης υπογραφών και τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης οφείλω να δημοσιοποιήσω τις ενέργειές μου κυρίως για να έχουν γνώση οι πολίτες της Κοινότητας Ιάσμου.

Στον Δήμο Ιάσμου υπάρχουν 11 Πρόεδροι Κοινοτήτων όπως αυτοί εκλέχτηκαν στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου έδωσε τη δυνατότητα στους Προέδρους να υπογράφουν επικυρώσεις γνησίου υπογραφών και φωτοαντιγράφων.
Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, για λόγους εντυπωσιασμού και όχι για την πραγματική διευκόλυνση των κατοίκων των Κοινοτήτων.

Κατόπιν, στα πλαίσια αντιπαράθεσης με την Αντιπολίτευση θέλοντας να τιμωρήσει την Παράταξη του κ.Αμούτζα, ανακαλεί χωρίς λόγο τις υπογραφές τεσσάρων Προέδρων των Κοινοτήτων, Ιάσμου, Σώστου, Σάλπης και Αμβροσίας.

Προσβάλλοντας την αρχή της Ισότητας, της ίσης μεταχείρισης και της διάκρισης των προνομίων των πολιτών όλου του Δήμου, αναγκάστηκα να προσφύγω στην Αποκεντρωμένη  κατά της απόφασης που είχε τιμωρητικό χαρακτήρα.

Η Αποκεντρωμένη διοίκηση έκανε αποδεκτή την προσφυγή μου και μη έχοντας άλλο δρόμο ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να εκδώσει εκ νέου αποφάσεις ανάκλησης με την διαφορά ότι αυτή τη φορά τις αιτιολογεί.

Επειδή η ουσία της προσφυγής μου δεν ήταν τόσο η εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς στην δική μου περίπτωση στον Ίασμο υπάρχει ΚΕΠ και Δημαρχείο, αλλά η επιλεκτική ανάκληση, σεβόμενος την τιμή και την υπόληψή μου αλλά και τους πολίτες καθώς θίγεται η θεσμική μου ιδιότητα, προσέφυγα εκ νέου κατά της απόφασης.

Η Αποκεντρωμένη αυτή τη φορά απέρριψε την προσφυγή μου δεχόμενη την αιτιολόγησή του καθώς στον κώδικα λειτουργίας των Δήμων και Κοινοτήτων δεν αναφέρονται πουθενά ζητήματα Ηθικής.

Θέλοντας να υποβαθμίσει τον Θεσμό των Προέδρων των Κοινοτήτων από την πρώτη ημέρα της εκλογής του, στοχοποιώντας ανθρώπους και προσωπικότητες, ο Δήμαρχος συνεχίζει να παίζει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των  Προέδρων, αφού μετά την νέα απόφαση της Αποκεντρωμένης αναθέτει εκ νέου τις υπογραφές αλλά αυτή τη φορά μόνο στους τρείς από τους τέσσερις αποκλείοντας τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ιάσμου.

Πράξεις που μόνο γέλωτα προκαλούν.

Καλώ του συναδέλφους μου να σταθούν στο ύψος τους καθώς οι πολίτες ψήφισαν οντότητες και όχι πιόνια του κ. Μουμίν Οντέρ.

Τέλος, μου δίνεται η ευκαιρία με την συμπλήρωση ενός έτους από τις εκλογές να ευχαριστήσω τους Δημότες της μεγαλύτερης Κοινότητας, αυτής του Ιάσμου, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον Συνδυασμό “ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ” του υποψηφίου Δημάρχου Κυριάκου Αμούτζα, κατατάσσοντας τον νικητή στις εκλογές στην Κοινότητα Ιάσμου και εκλέγοντας εμένα Πρόεδρο ως πρώτο πλειοψηφών, απογοητεύοντας τον δεύτερο σε σειρά συνδυασμό και τους κοινοτικούς συμβούλους του που άλλα τους είχαν τάξει.

Θα συνεχίσω να υποστηρίζω τις αρμοδιότητές μου υπηρετώντας τα συμφέροντα των κατοίκων του Ιάσμου, της Διαλαμπής, του Μωσαικού, της Γαλήνης και του Κοπτερού στο σύνολό τους όπως έχω ορκιστεί.

Με ζήλο, διαφάνεια αλλά πάνω απ’ όλα με ΑΓΩΝΙΑ και ΗΘΙΚΗ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.