Με εκπτωση 45% η κατασκευη του δρομου Μαρωνειας – Πετρωτων – Οριων Εβρου

Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την παραλιακή οδό που θα διευκολύνει και την πρόσβαση στο Αρχαίο Θέατρο

Το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού για τον πολυαναμενόμενο παραλιακό δρόμο από την Μαρώνεια μέχρι τα όρια του Έβρου, ενέκρινε πρόσφατα η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Έτσι προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ Α.Β.Ε.Τ.Ε.Θ., με μέση έκπτωση 44,83%.

Συνολικά 6 φορείς υπέβαλλαν προσφορά στον διαγωνισμό, με έναν να αποκλείεται για τεχνικούς λόγους, και την ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ Α.Β.Ε.Τ.Ε.Θ. να δίνει την υψηλότερη έκπτωση για το έργο, προϋπολογισμού με ΦΠΑ 12.450.000 ευρώ.

Ο νέος δρόμος θα έχει μήκος περίπου 14 χιλιόμετρα, και θα ξεκινά από τον κόμβο που βρίσκεται νότια της Μαρώνειας, προς την κατεύθυνση του Αρχαίου Θεάτρου.

Θα περνά από το αρχαίο Θέατρο, την περιοχή της Μαρμαρίτσας, τα τείχη της αρχαίας Ισμάρας, θα διέρχεται πάνω από την παραλία Πετρωτών και τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσημβρίας και θα καταλήγει στον αρχαιολογικό χώρο βρύση Μουσά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο έργο θα ολοκληρώσει τα 14 χιλιόμετρα από την αρχική πράξη, αφήνοντας περίπου 700 μέτρα να κατασκευαστούν σε δεύτερη φάση.

Και αυτό γιατί από την εξέλιξη της υλοποίησης του χρονοδιαγράμματος της πράξης, δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί η παραχώρηση δικαιώματος χρήσης αιγιαλού – παραλίας στο τελευταίο τμήμα, μήκους  684 μέτρων.

Και εκεί όμως φαίνεται να υπάρχει κινητικότητα, με τον Δήμο Μαρωνείας Σαπών να γνωμοδοτεί θετικά σε απάντηση εγγράφου της Κτηματικής Υπηρεσίας για την παραχώρηση του τμήματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.