Το ζητημα ειναι να μην μας προλαβουν οι επομενες εκλογες

Της Έκδοσης

Ευχάριστη η είδηση για την προσπάθεια δημιουργίας νέου Τμήματος στην Κομοτηνή, που αποκάλυψε ο βουλευτής Ε. Στυλιανίδης. Κάθε προσπάθεια άλλωστε ενίσχυσης του Πανεπιστημίου της περιοχής μας είναι καλοδεχούμενη. Μας προβλημάτισε όμως το γεγονός πως από ό,τι φαίνεται ο  σχεδιασμός για την επέκταση με 8 τμήματα στις τέσσερις έδρες του ΔΠΘ μπαίνει για τα καλά στο συρτάρι του υπουργείο.

Το Τμήμα Εργοθεραπείας άλλωστε να θυμίσουμε περιλαμβάνοντας και στην πρόταση του πανεπιστημίου που προέκρινε η προηγούμενη ηγεσία του υπ. Παιδείας. 

Τώρα όμως μάλλον θα ακολουθηθεί μια διαφορετική διαδικασία που αν καταλαβαίνουμε σωστά θα πρέπει κάθε τμήμα να λάβει έγκριση ξεχωριστά από την ΕΘΑΑΕ, καταθέτοντας προηγουμένως η διοίκηση του πανεπιστημίου ξεχωριστές προτάσεις. Και εδώ γεννάται το ζήτημα για πόσα από αυτά τα τμήματα είναι εφικτή η κατάθεση ξεχωριστής πρότασης. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Το θετικό βέβαια της όλης υπόθεσης είναι ότι η διοίκηση του Πανεπιστημίου δεν έχει παρατήσει την υπόθεση επέκτασης του Δημοκριτείου αλλά προσαρμόζεται στις «νέες απαιτήσεις» που φέρνουν οι αλλαγές μετά από εκλογές.

Αλλαγές όμως που ανατρέπουν σχεδιασμούς και αναγκάζουν να ξεκινήσουν διαδικασίες από την αρχή… συμφώνως με το ελληνικά παραδεδομένα ήθη. Το ζήτημα είναι να μην μας προλάβουν οι επόμενες εκλογές…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.