Βρουτσης: Δεν υπαρχει πλεον καθολικη απαγορευση των απολυσεων

Προστατεύονται μόνο όσοι υπάγονται στην «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Απολύσεις, μειώσεις μισθών και γενίκευση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης με κύρια μορφή την εκ περιτροπής είναι το τρίπτυχο των ραγδαίων αλλαγών που περιμένουν τους εργαζόμενους. Όπως δήλωσε στο OPEN ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, «καθολική απαγόρευση απολύσεων δεν υπάρχει πλέον» προσθέτοντας ότι «προστατευμένοι είναι μόνο όσοι υπάγονται στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Αναλυτικότερα ο ίδιος δήλωσε ότι «προστατεύσαμε τις θέσεις εργασίας Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο. Δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι πλέον σε περιβάλλον καταγραφής που απαγορεύεται η απόλυση. Η οικονομία μπαίνει σε μια κανονικότητα. Στο νέο περιβάλλον προστατεύουμε θέσεις εργασίας και εργαζομένους σε συγκεκριμένους κλάδους στοχευμένα, όπως στον κλάδο του τουρισμού. Όσοι μπαίνουν στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» βρίσκονται σε απόλυτη προστασία».

Επικουρικές συντάξεις

Για τις αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Βρούτσης σημείωσε  ότι καταβλήθηκε μεσοσταθμικά αύξηση 99 ευρώ μεικτά σε 240.000 δικαιούχους. Αναφορικά με τα επόμενα βήματα, ανέφερε ότι «εκκρεμεί η νέα κύρια σύνταξη, που δρομολογείται για τον Σεπτέμβριο, καθώς και δύο μεγάλες επιστροφές αναδρομικών».


Φωτό: eurokinissi.gr
Πηγή: open.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.