Γνωριμια με το εργο της Μητροπολης Μαρωνειας και Κομοτηνης

Μητροπολίτης Παντελεήμων: «Το πρώτιστο είναι η υγιής ανάπτυξη του τόπου μας, και πρέπει όλοι οι Έλληνες μαζί να εργαστούμε, για το καλό της πατρίδας μας»

Η κ. Σακελλαροπούλου στη συνέχεια επισκέφτηκε τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελήμονα, με τον οποίο συζήτησε ζητήματα της Μητρόπολης ενώ ενημερώθηκε διεξοδικά για το κοινωνικό έργο που επιτελεί στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, είχαν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, μιλώντας για την κοινωνική ζωή, τη Μητρόπολη, το κοινωνικό της έργο αλλά και ότι προσπαθούν όλοι μαζί να ζήσουν.

Η κ. Σακελλαροπούλου γνωρίζει τα προβλήματα της Θράκης, και αυτό με χαροποιεί και είναι μια νότα αισιοδοξίας» ότι από τη θέση της θα βοηθήσει για την ανάπτυξη του τόπου, σημείωσε.

«Το πρώτιστο είναι η υγιής ανάπτυξη του τόπου μας, και πρέπει όλοι οι Έλληνες μαζί να εργαστούμε, για το καλό της πατρίδας μας» ανέφερε, ενώ την προσκάλεσε στους εκκλησιαστικούς εορτασμούς για την απελευθέρωση της Θράκης, όποτε αυτοί επαναπρογραμματιστούν.

Όποτε και αν γίνουν όμως, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, η Θράκη θα είναι πάλι πρωτοπόρα, σέρνοντας τον χορό από τα 100 χρόνια, στα 200 της Ελλάδας.

Ο κ. Παντελεήμων προσέφερε στην Πρόεδρο την επετειακή έκδοση της Μητρόπολης για τα 100 χρόνια, καθώς και άλλες εκδόσεις, για τον αρχιεπίσκοπο Χρύσανθο, για την Μονή Βαθυρρύακος και άλλα βιβλία που συνθέτουν την ταυτοπροσωπία της πόλης, της Θράκης και της περιοχής.

Γνωριμία με το υπό διαμόρφωση ιστορικό κέντρο

Στη συνέχεια, η κ. Σακελλαροπούλου περιηγήθηκε για 30 λεπτά στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής, περνώντας από τους εμπορικούς δρόμους της πόλης, σταματώντας στο Εκκλησιαστικό Μουσείο, αλλά και στο χώρο του Βυζαντινού Φρουρίου, στο οποίο πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο εργασίες για την ανάδειξή του.

Σε αυτό ξεναγήθηκε από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης κ. Χρύσα Καραδήμα, που της περιέγραψε τόσο όσα έχουν γίνει στο χώρο, όσο και όσα θα γίνουν.

Στη συνέχεια είδε και τις εργασίες στον παρακείμενο Μητροπολιτικό Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αλλά και ενημερώθηκε για το σχέδιο του Δήμου Κομοτηνής για την ευρύτερη περιοχή του Ιστορικού Κέντρου.

Ειδική αναφορά έκανε πάντως η κ. Καραδήμα και για το Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας, δίνοντας μάλιστα μια έκδοση της Εφορείας για τις εργασίες που έχουν γίνει σε αυτό μέχρι σήμερα.

Νίκος Τσαλικίδης
«Η επίσκεψη της κ. Σακελλαροπούλου περιποιεί ιδιαίτερη τιμή και για την περιοχή και για τους πολίτες της»

«Ιδιαίτερη τιμή περιποιεί η επίσκεψη της κ. Σακελλαροπούλου και για την περιοχή και για τους πολίτες της» σημείωσε στο τέλος της επίσκεψης ο Αντιπεριφερειάρρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, είχαν την ευκαιρία να της δείξουν τις ομορφιές και τα πλεονεκτήματα της περιοχής, που από κοινού θα μπορέσουν, μιας και έλκει καταγωγή από την περιοχή μας, να αναδείξουν πολύ σημαντικά σημεία.

«Αναφερθήκαμε και στην ανάδειξη του αρχαίου Θεάτρου της Μαρώνειας, με την ένταξη στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO» μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τον προηγούμενο πρόδρο της Δημοκρατίας και θα συνεχίσει η κ. Σακελλαροπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.