Τηλεδιασκεψη με τρια υπουργεια αναμενουν τα επιμελητηρια της ΑΜΘ για το 12%

Τα επόμενα βήματα της διεκδίκησης

Χρ. Τοψίδης: «Το 12% να γίνει σε όλη την ΑΜΘ, γιατί αξιολογούμαστε ως περιφέρεια στην Ευρώπη»

«Το 12% για τη Θράκη και το 4% για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,  αποτελεί ένα αναπτυξιακό κίνητρο όλα αυτά τα χρόνια για τις επιχειρήσεις». Αυτό τόνισε μιλώντας μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Παρατηρητής ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Συμβουλίου ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης για ένα από τα μέγιστα ζητήματα διαχρονικά στην επιχειρηματικότητα της περιοχής. Αφορμή στάθηκε η λήξη της προθεσμίας που απεύθυναν τα επιμελητήρια στις επιχειρήσεις της περιοχής προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήσεις στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΔ για την καταβολή της επιδότησης από το 2016 έως το 2019.

Ο κ. Τοψίδης εξήγησε πως η παραπάνω πρόσκληση έγινε για να παγιώσουν το δικαίωμα οι επιχειρήσεις, και να μπορέσουν να λάβουν την επιδότηση σε κάποια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση αποφασίσει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της ενώ αποκάλυψε πως μετά από δέσμευση του κ. Γεωργιάδη αναμένουν κοινή τηλεδιάσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το σσυγκεκριμένο.

Παράλληλα οι πρόεδροι των επιμελητήριων θα προσπαθήσουν το επόμενο διάστημα να έχουν συνάντηση και με τον πρωθυπουργό «για να μπορέσουμε μέσα στα μέτρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που λαμβάνονται αυτή την περίοδο, να αποπληρωθεί κι αυτή η υποχρέωση του κράτους, γιατί είναι μια τόνωση ρευστότητας στην περιφέρειά μας, και γενικότερα στο επιχειρείν της περιοχής μας».

Ο κ. Τοψίδης παραδέχθηκε πως είναι ένα θέμα που χρονίζει αφού «είμαι εννιά χρόνια στη διοίκηση του επιμελητηρίου Έβρου και εννιά χρόνια ακούω για το 12%» για να καταθέσει ωστόσο την αισιοδοξία του πως «τώρα τουλάχιστον ένας υπουργός και μάλιστα ο υπουργός που εποπτεύει εμάς τα επιμελητήρια, δεσμεύτηκε για την τηλεδιάσκεψη των τριών υπουργών».

Σε περίπτωση δε που δεν ευοδώσει η προσπάθεια της τηλεδιάσκεψης «θα κάνω μια επίσκεψη στην Αθήνα για να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί πραγματικά είναι τόνωση ρευστότητας και επιχειρηματικότητας, και είναι μια υποχρέωση του κράτους που πρέπει να εξοφλήσει προς τις επιχειρήσεις».

Κλείνοντας ο κ. Τοψίδης, δεν αρκέστηκε να μιλήσει μόνο στη διεκδίκηση παρελθοντικών υποχρεώσεων αλλά αναφέρθηκε και το μέλλον όπου «θα πρέπει να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το 12% να γίνει σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, γιατί αξιολογούμαστε ως περιφέρεια στην Ευρώπη, έτσι είμαστε εγγεγραμμένοι σε όλους τους δείκτες ανάπτυξης, και έτσι πρέπει να γίνει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.