Μειωση στις αντικειμενικες αξιες ζητα ο Δημος Κομοτηνης

Στο πλαίσιο της αναδιαμόρφωσης του προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών από την Κυβέρνηση

Να γνωμοδοτήσει για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε όλη την έκταση του Δήμου κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής την Τετάρτη 28 Μαΐου, ενόψει της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών.

Να θυμίσουμε πως οι τιμές εκκίνησης, οι συντελεστές αυξομείωσης και η διαμόρφωση ζωνών των περιοχών που είναι ενταγμένες ή πρόκειται να ενταχθούν στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων, καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη και τη γνώμη του αρμόδιου δημοτικού συμβουλίου.

Στο πλαίσιο της αναδιαμόρφωσης του προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, που προωθεί το Υπουργείο, ο Δήμος θα έπρεπε να καταχωρήσει την πρότασή του μέχρι τις 27 Μαρτίου, ημερομηνία που όμως παρατάθηκε λόγω κορωνοϊού, έως 31 Μαΐου 2020.

Που κυμαίνονται οι αντικειμενικές τιμές σήμερα

Γενικότερα οι αντικειμενικές τιμές στο Δήμο Κομοτηνής κυμαίνονται από τα 500 ευρώ, σε κάποιους οικισμούς του, μέχρι τα 1050, που καταγράφεται στην Α ζώνη της Κομοτηνής [η περιοχή της οδού ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (από Θησέως – Αγ. Γεωργίου μέχρι Απ. Σούζου – Αδριανουπόλεως και της Πλατείας Ειρήνης (από Ορφέως μέχρι Θησέως – Αγ. Γεωργίου)], με μοναδική άλλη περιοχή που φτάνει τα 1000 ευρώ να είναι η Παραλία Μέσης.

Πάντως να τονιστεί πως πέρα από περιοχές της πόλης της Κομοτηνής, οι υψηλότερες τιμές εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στην παραλιακή ζώνη (Αρωγή, Παραλία Μέσης, Φανάρι) καθώς και στο Κόσμιο, την Καρυδιά, και τους Υφαντές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να εισηγηθεί προς το Υπουργείο Οικονομικών, την μείωση των υφιστάμενων αντικειμενικών αξιών κατά 20%, κάτι που σημαίνει μείωση από 100 ευρώ στους οικισμούς με τις χαμηλότερες αξίες μέχρι 200 ευρώ σε αυτούς με τις υψηλότερες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.