Ειναι τελικα επικινδυνα τα κυλικεια για τους μαθητες;

Απαρατήρητα

Ακόμη και μετά την άρση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων δεν έλειψαν τα έντονα ερωτήματα σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης ως προς το τι θεωρείται υγειονομικά επιβλαβές και τι δεν διατρέχει κινδύνους για την δημόσια υγεία.
Ακόμη ένας προβληματισμός για το κυβερνητικό «σχέδιο» γεννιέται με την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα κυλικεία στα σχολεία, ενώ ο υπόλοιπος κλάδος της εστίασης άρχισε να «ανασαίνει» και πάλι και έχει ανακοινωθεί ένα αυστηρό πλαίσιο επαναλειτουργίας προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, για τα σχολικά κυλικεία κουβέντα ακόμη.

Θεωρητικά οι λόγοι που οδήγησαν στο «πράσινο φως» της επαναλειτουργίας των σχολείων από την επιτροπή λοιμοξιολόγων ήταν ότι «τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλή πιθανότητα να νοσήσουν, οι επιπτώσεις της νόσου στα παιδιά είναι μικρές και όπως φαίνεται ο ρόλος των παιδιών στη μετάδοση του ιού είναι μικρός», σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υποπτέραρχου, κ. Δημήτρη Χατζηγεωργίου, κατά την τελευταία τηλεοπτική του παρουσία.

Εφόσον τα παιδιά δεν ανήκουν σε ομάδα υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου όπως καταλήγουν οι ειδικοί, με ποιο σκεπτικό δεν έχει εκδοθεί σχετικό υγειονομικό πλαίσιο λειτουργίας, με αποστάσεις και μέτρα ασφαλείας για τα σχολικά κυλικεία όπως τα άλλα καταστήματα εστίασης;

Αν λάβουμε υπόψιν και τα αλαλούμ με την αναγκαιότητα της χρήσης της μάσκας, μάλλον δεν πρόκειται πάλι μόνο για «αφέλεια» από μεριάς κυβέρνησης. Β.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.