Στον Έβρο ο Μ. Χρυσοχοΐδης

28.05.2020 08:01

«Θα κατασκευάσουμε τον φράχτη προασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας μας»

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου είχε συνάντηση με θεσμικούς της περιοχής, ενώ ενημερώθηκε και για την πορεία του έργου κατασκευής νέου φράχτη στον ποταμό.
Σε δήλωσή του ο υπουργός επεσήμανε πως «το ότι είμαι στον Έβρο σήμερα δεν αποτελεί είδηση πια. Εδώ χτυπάει η καρδιά της πατρίδας. Εδώ φυλάσσονται σύνορα. Συντονίζουμε το έργο της ασφάλειας και της προστασίας των συνόρων σε καθημερινή βάση».

«Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, κανένας εφησυχασμός και καμία ολιγωρία» υπογράμμισε στη συνέχεια για να εξηγήσει πως «με εντολή και ταυτόχρονα συντονισμό του Πρωθυπουργού υλοποιούμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο με απόλυτη ψυχραιμία».

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν υπηρεσία οι νέοι συνοριοφύλακες

Παράλληλα ο κ. Χρυσοχοΐδης εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με δημοσιεύματα που εξέφραζαν φόβους για νέα κλιμάκωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα τονίζοντας ότι «δεν συμβαίνει τίποτα το έκτακτο, τίποτε το οποίο πρέπει να μας ανησυχεί. Ένα πράγμα μας “ανησυχεί” διαρκώς: η ασφάλεια μας. Για τον λόγο αυτό ήδη επαναφέρουμε στον Έβρο, μετά τη διακοπή που έγινε λόγω της πανδημίας, τους αστυνομικούς που ήταν και πριν. Θα τους αντικαταστήσουμε αυτούς με τους 400 συνοριοφύλακες, που όπως γνωρίζετε, εδώ και πολλούς μήνες έχουμε προσλάβει, αλλά λόγω της πανδημίας δεν μπορέσαμε να τους εκπαιδεύσουμε. Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν θα έχουν εκπαιδευτεί οι συνοριοφύλακες αυτοί και αναλάβουν υπηρεσία, οι αστυνομικοί που τώρα υπηρετούν εδώ θα επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις υπηρεσίες τους».

«Επαναλαμβάνω, με σχέδιο και στρατηγική φυλάσσουμε τα σύνορά μας και διαχειριζόμαστε το προσωπικό μας. Θα κατασκευάσουμε τον φράχτη προασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας μας. Τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι φύλακες είναι εδώ. Οι δυνάμεις του Frontex είναι εδώ και η μεθόριος είναι ασφαλής και θα παραμείνει ασφαλής γιατί η κυβέρνηση είναι παρούσα, έχει σχέδιο, έχει στρατηγική και σε καθημερινή βάση επαγρυπνεί» επεσήμανε κλείνοντας ο υπουργός.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine