Καθησυχαστικος αναφορικα με την κατηγοριοποιηση των νησιων ο αντιπεριφερειαρχης Τουρισμου

Θ. Τσώνης: «Κεντρική γραμμή του κ. Θεοχάρη είναι μια ενιαία προβολή, για όλες τις περιφέρειες της χώρας»

«Οι σύγχρονοι οδικοί άξονες δίνουν στην περιφέρειά μας ισχυρό πλεονέκτημα για την τόνωση του οδικού τουρισμού»

Σε λάθος διατύπωση δημοσιευμάτων αποδίδει την παρανόηση πως η κατάταξη των νησιών σε τρεις κατηγορίες κινδύνου έγινε από το υπουργείο Τουρισμού και πως θα έχει και αρνητικό αποτύπωμα στις προσδοκώμενες τουριστικές αφίξεις εξέφρασε ο Αντιπεριφεριάρχης Τουρισμού κ. Θανάσης Τσώνης μέσω της συχνότητας του «Ράδιο Παρατηρητής», διαβεβαιώνοντας πως «είμαστε σε συνεχή επαφή και με το υπουργείο».

Ο ίδιος εκτίμησε πως το υπουργείο Τουρισμού δεν θα προχωρήσει σε κατηγοριοποίηση των νησιών «γιατί μετά θα έχουμε τουρισμό διαφορετικών ταχυτήτων» κάτι που δεν επιθυμεί το υπουργείο. «Άλλωστε από την πρώτη ώρα η κεντρική γραμμή του κ. Θεοχάρη είναι μια ενιαία προβολή, για όλες τις περιφέρειες της χώρας» επεσήμανε ο κ. Τσώνης για να τονίσει πως «ήταν μια λάθος διατύπωση που κάποιοι το χρησιμοποίησαν επικοινωνιακά για ευνόητους λόγους». «Στεφτείτε ότι τη Μύκονο την έχει στην τρίτη κατηγορία» συμπλήρωσε με νόημα.

Η ΑΜΘ έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στον οδικό τουρισμό

Μιλώντας για τις εκτιμήσεις του γύρω από την τουριστική κίνηση που αναμένεται να έχει η περιφέρεια μας, ο κ. Τσώνης εμφανίστηκε αισιόδοξος θυμίζοντας πως η ΑΜΘ έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες της χώρας. «Οι σύγχρονοι οδικοί άξονες που συνδέουν τη χώρα μας με γειτονικές χώρες, μάς δίνουν ένα ισχυρό πλεονέκτημα για την τόνωση του οδικού τουρισμού, ο οποίος φέτος ουσιαστικά θα αποτελέσει βασικό παράγοντα άνθισης του τουρισμού» σημείωσε ο ίδιος καθώς «το να μπει κάποιος στο αυτοκίνητό του με την οικογένειά του είναι ο ασφαλέστερος τρόπος μετακίνησης, από το να πάρει κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς, όπου  θα υπάρχει συνάθροιση κόσμου». Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού επικαλέστηκε και στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο οδικός τουρισμός καλύπτει περίπου το 1/4 του συνόλου των τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα, καθώς υπολογίζεται γύρω στα 8 εκατ., και από αυτούς πάνω από 7 εκατ. την περασμένη σεζόν κατευθύνθηκαν σε προορισμούς της βόρειας Ελλάδας.

«Παραπληροφόρηση τα δημοσιεύματα για καραντίνα όσων περάσουν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα»

Απαντώντας δε σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προσπάθειες ανάσχεσης του τουρισμού από τη Βουλγαρία προς τη χώρα μας ο κ. Τσώνης υπογράμμισε και πάλι πως πρόκειται για παραπληροφόρηση που αποδίδεται σε πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στη γειτονική χώρα λόγω των εκλογών του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. «Εμείς που είμαστε σε συνεχή και καθημερινή επαφή με τα αρμόδια γραφεία του ΕΟΤ στις χώρες αυτές, δεν ισχύει κάτι τέτοιο» ξεκαθάρισε για να τονίσει πως «η Βουλγαρία και η Ρουμανία είναι οι δυο χώρες στόχοι για την περιφέρειά μας, γιατί έχουν δείξει χαμηλό ίχνος κορωνοϊού, μπόρεσαν κι αυτές και ανταποκρίθηκαν στις υγειονομικές ανάγκες». «Έχουμε ξεκινήσει και ηλεκτρονική προβολή στις χώρες αυτές, και κανονίζουμε το επόμενο διάστημα κάποια fun trip δημοσιογράφων για να έρθουν εδώ στην περιοχή και να προβάλουμε την περιφέρειά μας στις χώρες αυτές» συμπλήρωσε ο ίδιος ενώ αναφερόμενος στο αν θα ανοίξουν τα σύνορα και με την Τουρκία έκανε λόγο για επιφυλακτική στάση των αρμοδίων.

Στο επίπεδο του οδικού τουρισμού ο αντιπεριφειάρχης Τουρισμού δεν παρέλειψε να επισημάνει πως στόχος για την περιφέρεια μας είναι η προσέλκυση τουριστών και από το εσωτερικό, θυμίζοντας πως από τις 10 Ιουνίου ξεκινούν οι αιτήσεις των υποψηφίων για τα πακέτα διακοπών σε περίπου 533 χιλ. δικαιούχους που θα ενεργοποιήσει το υπ. Εργασίας με τον ΟΑΕΔ.

«Να μην γίνουμε μια δεξαμενή κρουσμάτων»

Κλείνοντας ο κ. Τσώνης ξεκαθάρισε πως «αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια τόσο των ανθρώπων που εργάζονται στον τουριστικό κλάδο, όσο και των πολιτών της ΠΑΜΘ, με σεβασμό στον τουρίστα που θα έρθει στην περιοχή, γιατί ένα νέο πιθανό lock down θα είναι καταστροφικό όχι μόνο για τη φετινή χρονιά, αλλά και τις επόμενες που θα ακολουθήσουν. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή έτσι ώστε να μην γίνουμε μια δεξαμενή κρουσμάτων. Παρακολουθούμε ποιες χώρες είναι υγειονομικά ασφαλείς και έχουν χαμηλό δείκτη πάνω στον κορωνοϊό, και πάνω σε αυτές τις χώρες στοχεύουμε, τόσο με ηλεκτρονική προβολή, όσο και με κάποια ταξίδια εξοικείωσης τα οποία θα οργανώσουμε σε ανθρώπους που επηρεάζουν την κοινή γνώμη στις χώρες αυτές στην περιφέρειά μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.