Αναμονη για βελτιωσεις στο δρομο του Οχυρου της Νυμφαιας

Μελέτες και για τα τρία οχυρά της γραμμής Μεταξά προωθεί η ΠΑΜΘ

Μελέτες για παρεμβάσεις στους δρόμους πρόσβασης στα τρία ιστορικά οχυρά του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που βρίσκονται στην χωρική αρμοδιότητά της, το Οχυρό της Νυμφαίας, το Οχυρό του Εχίνου και το Οχυρό Λίσσε, πραγματοποιεί η Περιφέρεια ΑΜΘ, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα Οχυρά απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία κ. Κώστα Κατσιμίγα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέμα τον Ιαματικό τουρισμό στην Περιφέρεια ΑΜΘ και τη βελτίωση της προσπελασιμότητας σε ορεινούς προορισμούς.

Ο κ. Κατσιμίγας, στην ερώτηση του, ζητούσε να μάθει τι κινήσεις είχε πραγματοποιήσει η Περιφέρεια αφενός για την καταγραφή και την ανάδειξη των διαφόρων προορισμών ιαματικού τουρισμού που υπάρχουν στην Περιφέρεια, αλλά και για τη βελτίωση της πρόσβασης στα τρία οχυρά.

Και αυτό γιατί τα οχυρά μπορεί να μην είναι πρωτεύον τουριστικός προορισμός, σημείωσε, αλλά υπάρχει κοινό που ενδιαφέρεται για αυτά, δημιουργώντας ένα τουρισμό ρεύμα που μπορεί να αξιοποιηθεί.

Όσο για τον ιαματικό τουρισμό, σημείωσε πως εκείνο που απαιτείται, και μπορεί να κάνει η Περιφέρεια, με δεδομένο το δαιδαλώδες θεσμικό πλαίσιο, είναι να γίνει η καταγραφή του θεσμικού πλαισίου και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, αλλά και των αρμοδιοτήτων.

Ο Περιφερειάρχης συμφώνησε με τον κ. Κατσιμίγα ότι αυτά τα θέματα πρέπει να απασχολήσουν την περιφέρεια, σημειώνοντας πως υπάρχει ήδη  μια καταγραφή των ιαματικών πηγών, με τις περισσότερες από αυτές να ανήκουν σε Δήμους.

«Είμαστε σε επαφή με τους Δήμους, τους έχω ζητήσει να κάνουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τις σχετικές αδειοδοτήσεις, ώστε να δούμε τι είδους έργα θα πρέπει να χρηματοδοτήσουμε τόσο για να είναι εύκολη η πρόσβασή τους, όσο και για να προβληθούν» ανέφερε.

Τόνισε δε πως η Περιφέρεια θα ανακοινώνει της δράσεις της μόνο όταν θα εξασφαλίσουν την χρηματοδότησή τους.

Όσο για τα οχυρά, τα περισσότερα θεωρεί πως λειτουργούν αρκετά καλά, με δυσκολίες βέβαια στην πρόσβαση, μιας και βρίσκονται σε ορεινές και εκ των πραγμάτων πιο δύσβατες περιοχές.

Ήδη μέσα στις συντηρήσεις σε κάθε περιφερειακή ενότητα, υπάρχουν συντηρήσεις για τους δρόμους που οδηγούν σε αυτά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.