Περιπετειες ταξιδευτων… η κλεισε εγκαιρα στα ΚΤΕΛ θεση

Απαρατήρητα

Η ζωή σιγά σιγά επανέρχεται στην κανονικότητά της μετά τον εγκλεισμό στο σπίτι λόγω covid 19, κι ένα από τα μείζονα της επιστροφής στην κανονικότητα ήταν η απελευθέρωση των μετακινήσεων και εκτός της περιφερειακής ενότητας μόνιμης διαμονής.

Αυτή η δυνατότητα ελευθερίας μετακινήσεων για έναν σημαντικό αριθμό συμπολιτών διεξάγεται μέσω των αστικών ΚΤΕΛ, η  κανονική λειτουργία των οποίων είχε πλήρως ανασταλεί, υπακούοντας στη στρατηγική αντιμετώπισης του κορωνοϊού και του «μένουμε σπίτι».

Το μέτρο απαγόρευσης των μετακινήσεων ήρθη τη Δευτέρα, 18/05/2020, και η απόλαυση των ταξιδιών αυτήν τη φορά αποδείχτηκε… μεγαλύτερη. Δίμηνη ήταν εξάλλου η προσμονή για να επισκεφθούμε οικείους και οικεία μέρη.

Το ξεκίνημα, όμως, των μετακινήσεων έχει ακόμη δυσκολίες, αφού τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ μετακινούνται με τον μισό αριθμό ταξιδιωτών, ήτοι εάν ένα λεωφορείο είναι 50 θέσεων, μπορεί να ταξιδέψουν 25 το περισσότερο επιβάτες. Και όχι έτσι απλά, αλλά με μάσκα μόνον.

Το ζήτημα, όμως, των λίγων επιβατών συνοδεύεται από μεγάλα ζητήματα αναπροσαρμογών.

  • Το πρώτο από αυτά είναι ότι αν αποφασίσατε να ταξιδέψετε, πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε κράτηση θέσεων, σε αρκετές περιπτώσεις και δυο μέρες νωρίτερα, ειδικά αν το πρόγραμμα του ταξιδιού σας είναι καθορισμένη μέρα, γιατί αν θεωρείτε ότι μπορείτε να βρείτε θέση τη στιγμή που αποφασίσατε να ταξιδέψετε, τότε θα μείνετε στο… ράφι. 

Αυτό το διαπιστώνουμε σε τρία συνολικά ΚΤΕΛ. Πρώτα πρώτα στης Θεσσαλονίκης, στον Σταθμό Μακεδονία, όπου στο γκισέ του ΚΤΕΛ Κομοτηνής συνωστίζονταν ουρές φοιτητών απογοητευμένων για τη μη εύρεση θέσεων, αλλά και στο ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, όπου η αντίδραση ήταν καλύτερη και διπλασιάστηκαν τα δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη, λόγω ζήτησης.

  • Το δεύτερο είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να φοράτε μάσκα, και να έχετε μαζί σας απολυμαντικό.
  • Το τρίτο και καλύτερο ότι με αδειανή τη διπλανή θέση το ταξίδι είναι… σκέτη απόλαυση.
  • Το τέταρτο ότι όλα τα  ΚΤΕΛ κρατούν τις οδηγίες που τους δόθηκαν ευλαβικά, με αποτέλεσμα το πρώτο που θα δείτε όταν κατεβείτε και αδειάσει το λεωφορείο είναι τους οδηγούς να κάνουν απολύμανση ετοιμαζόμενοι για το επόμενο δρομολόγιο.
  • Το πέμπτο είναι, ότι αν σας ενδιαφέρει ως προορισμός η Κομοτηνή, μην έχετε την προσδοκία ότι μπορείτε να πάρετε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Έβρου για Αλεξανδρούπολη και να σας αφήσει πάνω στην Εγνατία… Δια ροπάλου είναι κομμένα αυτά…

Τα δεδομένα άρα μετακίνησης με τα ΚΤΕΛ άλλαξαν, γι’  αυτό και… επαγρυπνείτε!!!


ν.τ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.