Ευκαιρια ενισχυσης του τουριστικου προιοντος της ΠΑΜΘ;

Απαρατήρητα

«Χλιαρή» ήταν η επανεκκίνηση του κλάδου της εστίασης μετά από δύο και πλέον μήνες «λουκέτου». Γεγονός που καταγράφηκε τόσο από τον φακό του «ΠτΘ» σε επίπεδο Ροδόπης, όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας, σύμφωνα με τα λεγόμενα των επαγγελματιών σε συνάδελφα ΜΜΕ αλλά και του προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου και του Επιμελητηριακού Συμβουλίου ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη, ο οποίος το πρωί της Τρίτης σχολίασε την επανεκκίνηση του κλάδου της εστίασης. Όπως άλλωστε επεσήμανε και ο ίδιος την πρώτη ημέρα λειτουργίας, ήτοι την Δευτέρα, δεν καταγράφηκε η αναμενόμενη, μετά την 72ημερη καραντίνα κίνηση, ούτε καν σε πόλεις της Περιφέρειας με ισχυρότερο τουριστικό «πρόσημο» όπως η Αλεξανδρούπολη και η Καβάλα.

Γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο οφείλεται και στο παρατεταμένο κλείσιμο των συνόρων, που δεν επιτρέπει τους Βαλκάνιους κατά κύριο λόγο επισκέπτες, αλλά και τους ντόπιους που «διαβιούν» στο εξωτερικό, να έρθουν στην περιοχή και κατ’ επέκταση να ενισχύσουν την τοπική οικονομία.

Ο ίδιος βέβαια ξεκαθάρισε ότι  οι διελεύσεις από τους οδικούς άξονες, απελευθερώνονται γεγονός που σε συνδυασμό με τον φόβο που ακόμα επικρατεί για τις αεροπορικές μεταφορές, μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά για το τουριστικό «προϊόν» της ΠΑΜΘ, για να καλέσει ωστόσο την ελληνική πολιτεία, αλλά και τις τοπικές αρχές να πράξουν τα δέοντα σε επίπεδο «επικοινώνησής» του ώστε να «κρατήσουμε» όπως δήλωσε και ο ίδιος ένα μεγάλο κομμάτι των επισκεπτών που θα εισέλθουν από τις διαθέσιμες πύλες εισόδου της περιοχής μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.