Περισσοτεροι υπαλληλοι θα ερθουν παρα θα φυγουν με την κινητικοτητα στην ΠΑΜΘ

16 θέσεις αναμένεται να πληρωθούν μέσω κινητικότητας στην ΠΑΜΘ, ενώ 8 υπάλληλοι θα φύγουν για άλλες υπηρεσίες

Διπλάσιος αναμένεται να είναι ο αριθμός των υπαλλήλων που θα έρθουν, μέσω της κινητικότητας, στην Περιφέρεια ΑΜΘ, από αυτόν που θα φύγουν, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο.

Όπως σημείωσε ενδιαφέρον υπήρξε από 72 υπαλλήλους για 16 θέσεις, που αναμένεται να πληρωθούν, ενώ τελικά από τους 38 υπαλλήλους που θέλησαν να φύγουν, αναμένεται να μετακινηθούν οι 8.

Ο Περιφερειάρχης παρέθεσε τα στοιχεία αυτά απαντώντας στο πρόσφατο Περιφερειακό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, σε επερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» κ. Κώστα Κατσιμίγα, με την οποία ρωτούσε τι ακριβώς συνέβη με το πρόγραμμα κινητικότητας, και πώς αυτή επηρεάζει την Περιφέρεια.

Ο κ. Μέτιος απάντησε στην Περιφέρεια ΑΜΘ, άνοιξαν 27 θέσεις για την κινητικότητα, με 76 υπαλλήλους να καταθέτουν αίτηση για να έρθουν σε αυτή, αλλά για μόνο για 16 από αυτές τις 27 θέσεις.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία, για να έρθουν κάποιοι από αυτούς στις νέες τους θέσεις.

Αιτήσεις για να μετακινηθούν από την Περιφέρεια σε άλλες θέσεις έκαναν 38 υπάλληλοι, όμως εκτίμηση της Περιφέρειας είναι ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μόνο για 8 θέσεις.

Μέχρι την προηγούμενη  εβδομάδα, ήρθαν 4 υπάλληλοι, και έχουν φύγει 2, για το Δήμο Κομοτηνής, όμως τα τελικά στοιχεία θα είναι γνωστά στο τέλος του Ιουνίου.

«Είναι μια διαδικασία που προβλέπει ο Νόμος, το θέμα το προσωπικού με απασχολεί ιδιαίτερα, το έχουμε συζητήσει και στο Περιφερειακό Συμβούλιο και το θέτω πάντα ως προτεραιότητα στους συναρμόδιους υπουργούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσφατα, κατά την επίσκεψη του, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σημείωσε πως σχεδιάστηκε και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς αρμοδιοτήτων, μαζί με το προσωπικό, από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις προς την περιφέρεια.

Το θέμα του προσωπικού είναι σοβαρό ιδιαίτερα σε κάποιους τομείς όπως οι μηχανικοί και οι κτηνίατροι, όμως θα συνεχίσουν να κρατούν την προσοχή τους και να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο κ. Κατσιμίγας μετά την τοποθέτηση του περιφερειάρχη εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί τα νούμερα δεν είναι τραγικά, και τελικά φαίνεται πως θα έρθουν περισσότεροι από όσους θα φύγουν.

Όμως τόνισε πως θα πρέπει να συνεχίσει η εγρήγορση, ώστε να γίνει ορθολογιστική κατανομή των Υπαλλήλων, σε σχέση με ειδικότητες και θέσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.