Μανος Γαβριηλιδης: «Οι ομαδες της Ροδοπης βολευονται με την παρουσια φοιτητων και δεν κοιτουν τα αναπτυξιακα τμηματα»

«Επιθυμία μας ήταν να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις στο γήπεδο αλλά ήταν πρακτικά αδύνατο»

Ο Μάνος Γαβριηλίδης αποτελεί τον ισχυρό άνδρα του ποδοσφαίρου της Ροδόπης έχοντας την αναγνώριση από το πανελλήνιο. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης μίλησε στην εκπομπή «Αρχίζει το Ματς» και τον Βασίλη Στοάκη, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο της λήψης απόφασης για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, στάθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου από την πολιτεία ενώ δεν έκρυψε το παράπονο του πως οι ομάδες συμβιβάζονται με την παρουσία φοιτητών και δεν δίνουν την απαραίτητη σημασία στα αναπτυξιακά τμήματα.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν….

«Ο κορωνοϊός μας στέρησε από τα πιο συγκλονιστικά Play Off της Α΄ ΕΠΣ Θράκης»

ΠτΘ: Προσπαθώντας να μπούμε σταδιακά σε ρυθμούς θα θέλαμε να ξεκινήσουμε την κουβέντα μας σχετικά με την απόφαση ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων και πως αυτή προέκυψε;
Μ.Γ.: 
Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία να δούμε συγκλονιστικές αναμετρήσεις με 4 ισάξιες ομάδες για τη διεκδίκηση του τίτλου. Μας πρόλαβε ο κορωνοϊός. Επειδή συμμετέχω στην επιτροπή διοργανώσεων μαζί με άλλους 6 συναδέλφους, επιθυμία μας ήταν οι διοργανώσεις να ολοκληρωθούν εντός γηπέδου αλλά ό,τι και να κάναμε είχαμε απέναντι μας τον ιό και τους επιστήμονες, οι οποίοι με το δίκιο τους κοιτούν να γίνει ασφαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα. Πρέπει πριν από τις προπονήσεις να γίνουν τα τεστ, που καμία ερασιτεχνική ομάδα δεν μπορεί να αντέξει το κόστος. Μετά από δύο μήνες επίσης είναι δύσκολο να βάλεις τους ερασιτέχνες αθλητές στο γήπεδο. Προτείναμε να γίνουν κάποιες αναμετρήσεις προς το τέλος Ιουνίου αλλά και αυτό ήταν αδύνατο για πολλούς λόγους. Γενικά δεν μπορούσαν να συνεχιστούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα οπότε φτάσαμε σε αυτήν την λύση. Ακόμα και η πρόταση για συνέχιση των διοργανώσεων τον Αύγουστο δεν μπορούσε να είναι ρεαλιστική δυστυχώς.

ΠτΘ: Βέβαια και για τον Σεπτέμβριο κάθε σχεδιασμός είναι επίφοβος… Υπάρχει κάποια σκέψη για να ληφθεί υπόψιν κάποια απόφαση εφόσον συμβεί κάτι αντίστοιχο με το φετινό;
Μ.Γ.:
Από την άλλη εκκρεμεί και η κατάσταση με τον κορωνοϊό για το αν επανέλθει η όχι. Σίγουρα είναι δύσκολο να προβλεφτεί. Ό,τι είναι να γίνει και όποια απόφαση παρθεί θα γίνει κεντρικά. Η Ομοσπονδία θα συζητήσει αυτό το θέμα. Είμαστε σε δύσκολη περίοδο, βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και η Ομοσπονδία είναι κλειστή και δεν ξέρουμε αν θα ανοίξει. Ό,τι και να κάνουμε και ό,τι και να πούμε δεν είναι στο χέρι μας. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχουμε τέτοια προβλήματα. Μελλοντικά θα συζητηθεί και θα είναι κεντρικά για όλους.

«Οι ομάδες οφείλουν να δώσουν βαρύτητα στα αναπτυξιακά τμήματα»

ΠτΘ: Φέτος με δεδομένο πως η Ροδόπη δεν είχε εκπρόσωπο σε Εθνική κατηγορία θα λέγαμε πως φτάσαμε στον πάτο. Ποια είναι τα βήματα που απαιτούνται ώστε το ποδόσφαιρο της Ροδόπης να έχει ανοδική πορεία ξανά;
Μ.Γ.: 
Το έχω πει πολλές φορές και έχω κατηγορηθεί και για αυτό. Δυστυχώς για μένα, η Ροδόπη έχει ένα πλεονέκτημα για τις ομάδες με τους φοιτητές. Έχουμε αρκετούς μέτριους έως καλούς φοιτητές/αθλητές και βολεύονται οι ομάδες και δεν ασχολούνται με την ανάπτυξη. Όσο και αν προσπάθησα δεν βλέπω φως στον ορίζοντα. Προσπαθώ να βρω τρόπους ακόμα και μεσοβέζικες λύσεις, όπως η υποχρεωτική παρουσία μικρών αθλητών στην 11άδα. Οι ακαδημίες πρέπει να αυξηθούν πάση θυσία αλλά δεν βλέπω διάθεση προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα προσπαθήσω να συγκεντρώσω τους πάντες σε ένα τραπέζι για να δούμε πώς μπορεί να αλλάξει αυτό.

ΠτΘ: Με δεδομένο πως η επόμενη μέρα είναι δύσκολη για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, πιστεύετε πως θα υπάρξει μέριμνα από την Πολιτεία για την ενίσχυση των Σωματείων και των Ενώσεων;
Μ.Γ.:
Παλιότερα, η μόνη που στήριζε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ήταν η Πολιτεία. Λόγω ΔΝΤ μας έχει παραμελήσει τελείως κι αυτή. Θέλω να πιστεύω πως εξαιτίας του κορωνοϊού θα γίνει μία προσπάθεια στήριξης γιατί υπάρχει ένα ενδιαφέρον. Πρέπει να ενισχυθούν τα σωματεία και να πάρουν ανάσα ενόψει της ερχόμενης σεζόν. Όλοι μας υποφέρουμε σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει. Ελπίζω πως η νέα διοίκηση θα στηρίξει περισσότερο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

«Ευχή όλων να αυξηθούν οι ακαδημίες στη Ροδόπη και οι άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο της περιοχής»

ΠτΘ: Κλείνοντας ποια ευχή θα θέλατε να κάνετε για το ποδόσφαιρο της Ροδόπης;
Μ.Γ.:
Από ευχές όσες θέλετε (γελώντας). Σκοπός είναι να μπορούν να υλοποιηθούν. Εγώ εύχομαι του χρόνου να μπορούμε να κατεβάσουμε 15 παιδικές ομάδες τουλάχιστον. Να καταλάβουμε πως πρέπει να στηριχθούμε στα δικά μας παιδιά. Έχουμε να βγάλουμε ποδοσφαιριστές εδώ και χρόνια μετά τον Μάνταλο. Δουλεύουν τα παιδιά όλων των ακαδημιών αλλά δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος διαφορετικός ανάδειξης των παιδιών. Επίσης εύχομαι να βρεθούν περισσότερα άτομα που θα ασχοληθούν με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Τέλος εύχομαι η Πολιτεία να αλλάξει ρότα και να στηρίξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Και φυσικά υγεία και να μην έχουμε άλλο πρόβλημα στο μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.