Ξεκινησαν οι κοπες χορτων στο δημο Μαρωνειας Σαπων

«Υπομονή και η μάχη θα κερδηθεί» το μήνυμα της δημοτικής αρχής προς τους πολίτες

Ως μάχη και μάλιστα άνιση χαρακτηρίζει το έργο της κοπής των χόρτων στους δημόσιους χώρους ευθύνης της η δημοτική αρχή Μαρωνείας-Σαπών. Σκιαγραφώντας την κατάσταση που την οδηγεί στο να αποδώσει έναν τέτοιο χαρακτηρισμό η διοίκηση του Ντίνου Χαριτόπουλου θυμίζει πως «ο Δήμος Μαρώνειας-Σαπών, από το Σεπτέμβριο του 2019, όταν ανέλαβε τη διοίκησή του τη νέα δημοτική αρχή, αντιμετώπισε σειρά προκλήσεων και προβλημάτων. Το πρώτο ήταν η επανεκκίνηση, σε σύγχρονες και λειτουργικές βάσεις των υπηρεσιών του Δήμου. Η αναβάθμιση της εσωτερικής λειτουργίας του και η ενίσχυση των υπηρεσιών προς τους πολίτες ήταν η πρώτη και κυρίαρχη αποστολή του.

Παράλληλα έπρεπε να δώσει λύση στο μεγάλο θέμα της ύδρευσης, για να θεραπεύσει ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους του Δήμου.
Η απρόβλεπτη εμφάνιση του τεράστιου κινδύνου του κορωνοϊού ήταν μία ασύμμετρη απειλή, που ενεργοποίησε έγκαιρα και έγκυρα τ΄ ανακλαστικά του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών ώστε να προστατευτεί η υγεία και η ζωή των πολιτών».
Όπως εκτιμά η δημοτική αρχή «όλες οι μάχες που δόθηκαν είχαν θετική πορεία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου δεν έχει ενισχυθεί ακόμα με τους εργαζόμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, τις ελλείψεις σε άδειες ειδικού σκοπού και τις ελλείψεις προσωπικού από την εκ περιτροπής εργασία επί πολλές εβδομάδες».

Με αυτά τα δεδομένα, ο Δήμος εξηγεί πως «αυτή την περίοδο η μάχη του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών εστιάζεται στην κοπή χόρτων, την αποκατάσταση φθορών και ανάπτυξης πρασίνου, στην κατεύθυνση της βελτίωσης ποιότητας των υφιστάμενων χώρων πρασίνου, για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμισή τους».

«Πρόκειται για μια μάχη άνιση με τον χρόνο και τα δεδομένα» εκτιμά η δημοτική αρχή και συνεχίζει: «μια μάχη δύσκολη, αφού ο Δήμος εκτείνεται σε 43 οικισμούς. Μια μάχη που λόγω των καιρικών συνθηκών βρίσκεται σε πολύ δύσκολο σημείο. Με την στήριξη των συμπολιτών, με την κατανόηση όλων των κατοίκων και με την υπευθυνότητα και την αποδοτικότητα των λίγων εργαζόμενων στον τομέα αυτό, σιγά-σιγά και η μάχη αυτή θα κερδηθεί προς όφελος βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και της καλής εικόνας των οικισμών του Δήμου. Μια μάχη, που είναι σίγουρο ότι με λίγη υπομονή θα κερδηθεί».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.