Αλαλουμ στην κυβερνηση για το θεμα του Εβρου

Αντιφατικές δηλώσεις, τήρηση αποστάσεων και «αδειάσματα» στο παρασκήνιο

Ένα αλαλούμ διαφαίνεται απ' τις δηλώσεις που κάνουν κυβερνητικά χείλη τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τον νότιο Έβρο και την κρίση που επιχειρεί να στήσει εκεί η τουρκική πλευρά, εκμεταλλευόμενη την εποχική αλλαγή της κοίτης του ποταμού.

Την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε τουρκική παρουσία σε ελληνικό έδαφος στην περιοχή του Έβρου, ο υπουργός Εξωτερικών παίρνει αποστάσεις από τους χειρισμούς Παναγιωτοπούλου.

Το σκηνικό συμπληρώνει το αιχμηρό σχόλιο της φιλονεοδημοκρατικης Ομάδας Αλήθειας στο Facebook που «αδειάζει» τον Ν. Δένδια για την επίμαχη δήλωση με τα «λίγες δεκάδες μέτρα».

«Πριν 2 μήνες στον Έβρο ο Μητσοτάκης δεν άφησε ούτε ένα εκατοστό να παραβιαστούν τα σύνορα από την επίθεση της Τουρκίας μέσω του μεταναστευτικού. Τι νόημα έχει τώρα αυτή η απαράδεκτη δήλωση κύριε Δένδια;» διερωτάται η Ομάδα Αλήθειας σε ανάρτηση που συνοδεύει με ηχητικό απόσπασμα της επίμαχης δήλωσης.

Καμία ξένη δύναμη δεν υπήρξε σε ελληνικό έδαφος επιμένει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενώ σε ερώτηση ειδικά για τη δήλωση του Ν. Δένδια απάντησε πως έχουν δοθεί οι απαραίτητες διευκρινίσεις τόσο από το ΥΠΕΞ, όσο και από τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών.

Σήμερα ο Νίκος Δένδιας πήρε αποστάσεις από τους χειρισμούς του Νίκου Παναγιωτόπουλου τονίζοντας ότι το υπουργείο Εξωτερικών «έκανε άψογη δουλειά» και αφήνοντας υπόνοιες για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σε ερώτηση εάν όταν έφυγε η ελληνική παρουσία στην περιοχή πήγαν Τούρκοι, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι δεν είναι «παρατηρητής της συνοριακής γραμμής», αλλά υπουργός Εξωτερικών που προασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας στο επίπεδο της δραστηριότητας του.

«Το Υπουργείο το έκανε άψογα και με τον τρόπο που έπρεπε και τις δύο φορες» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ενώ προηγουμένως είχε πει πως «υπάρχουν σαφείς ανακοινώσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ξεκαθαρίζουν απόλυτα τα περί του εδάφους».


Φωτό: eurokinissi.gr
Πηγή: efsyn.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.