Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιαζει το επικαιροποιημενο «Μενουμε Ορθιοι 2»

Σήμερα στις 7 το απόγευμα δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα

Σήμερα το απόγευμα στις 7, στο Ζάππειο, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τις βασικές πτυχές του επικαιροποιημένου προγράμματος με τίτλο «Μένουμε Ορθιοι», το πρώτο μέρος του οποίου είχε γίνει γνωστό κατά τη διάρκεια της καραντίνας μέσω διαδικτυακής εκδήλωσης. Το στοίχημα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανταπόκριση των πολιτών να αποδειχτεί πετυχημένη, κυρίως επικοινωνιακά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά και επιθυμεί να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τη δυσαρέσκεια των παραγωγικών τάξεων από τα μέτρα της κυβέρνησης για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Δίνουν μεγάλη σημασία στην αποψινή εκδήλωση στο Ζάππειο, όπου αναμένεται να παραστούν αρκετοί τομεάρχες του κόμματος όπως και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Για πολλούς η εκδήλωση αποτελεί την πρώτη προσπάθεια προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ στη λεγόμενη «μεσαία τάξη», η οποία αναμένεται να σηκώσει μεγάλο ποσοστό από το βάρος της κρίσης μετά την πανδημία. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η εξαγγελθείσα πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση του οικονομικού σκέλους της κρίσης ήδη προκαλεί δυσαρέσκεια σε μεγάλο κομμάτι των παραγωγικών τάξεων και στο πλαίσιο αυτό θέλουν να αρχίσουν να κεφαλαιοποιούν αυτή την κατάσταση.

Οι βασικοί άξονες του επικαιροποιημένου προγράμματος που θα παρουσιαστεί σήμερα βασίζονται στο τρίπτυχο:

  • Κάλυψη σε ποσοστό 100% του μισθού του εργαζόμενου και τη διατήρηση της σχέσης εργασίας του όπως αυτά ήταν διαμορφωμένα τον Φεβρουάριο του 2020.
  • Οριζόντια μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων μέσω της δημιουργίας σύγχρονων εγγυοδοτικών εργαλείων, στα οποία το Δημόσιο αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του ρίσκου των δανείων καθιστώντας τους όρους δανεισμού ελκυστικούς για τις επιχειρήσεις.
  • Δημιουργία ενός εισοδήματος έκτακτης ανάγκης ώστε να αντιμετωπιστεί ο άμεσος κίνδυνος μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας να βρεθεί σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και περιθωριοποίησης. Το εισόδημα έκτακτης ανάγκης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει 2.200.000 νοικοκυριά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.