Το τεταρτο βημα προς την νεα «κανονικοτητα»

Επανεκκίνηση της εστίασης και πλήρη απελευθέρωση των μετακινήσεων σε όλη τη χώρα

Ύστερα από εξαντλητικές διαβουλεύσεις με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, ξεκινάει από σήμερα το τέταρτο βήμα επιστροφής στην κανονικότητα, τόσο με την επαναλειτουργία της εστίασης, όσο και με την πλήρη απελευθέρωση των μετακινήσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Ακόμη, διευρύνονται σταδιακά τα δρομολόγια των πτήσεων εσωτερικού, ενώ από αύριο οι αθλούμενοι πολίτες θα μπορούν να ξανακάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Όσον αφορά την εστίαση, δύο και πλέον μήνες μετά την έναρξη του lockdown, η «επιστροφή» γίνεται υπό αυστηρά μέτρα προστασίας και πρόληψης, αλλά και με νέο χωροταξικό πλαίσιο λειτουργίας.

Από σήμερα, ορίζονται νέες αποστάσεις για τα τραπεζοκαθίσματα, τα οποία θα πρέπει να εκτείνονται σε διπλάσιο χώρο από τον αρχικά προβλεπόμενο.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν στον εξωτερικό και τον εσωτερικό τους χώρο «υπό ορισμένες προϋποθέσεις» διευκρίνισε το υπουργείο Ανάπτυξης, ανοίγοντας το δρόμο για την αξιοποίηση ημιυπαίθριων χώρων.

Οι βασικοί κανόνες λειτουργίας στα καταστήματα:

  • Η αναλογία που ισχύει είναι ένας (1) πελάτης ανά δύο (2) τ.μ.
  • Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας του κυρίως χώρου.
  • Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών, σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων, από 70 εκατοστά έως 1.70 μέτρα.
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι (6) άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.