Αυριο οι ανακοινωσεις για το ανοιγμα των δημοτικων σχολειων

Το επόμενο βήμα στην επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών

Τέλος αναμένεται να δοθεί στην αναμονή γονέων και μικρών μαθητών ως προς το εάν και το πότε θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, καθώς αύριο, Δευτέρα, αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για το τι μέλει γενέσθαι.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας για τη σταδιακή επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, το άνοιγμα των δημοτικών είχε προσδιοριστεί στην 1η Ιουνίου με την προϋπόθεση ότι οι επιδημιολογικές συνθήκες το επέτρεπαν.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος  Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη που είχε την περασμένη Παρασκευή με εκπαιδευτικούς ξεκαθάρισε πως όποιες αποφάσεις ληφθούν θα είναι υπό την καθοδήγηση και τις συστάσεις των ειδικών.

Πάντως, στην περίπτωση που τα δημοτικά σχολεία ανοίξουν τις πόρτες τους, δεν θα είναι τα μόνα, καθώς σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, θα ανοίξουν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, καθώς επίσης και ιδιωτικές και δημόσιες κατασκηνώσεις.

Από το υπουργείο Παιδείας, αν και δεν έχουν γίνει γνωστά τα επίσημα αριθμητικά στοιχεία για την επιστροφή των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε γυμνάσια και λύκεια, υπάρχει ικανοποίηση για την πορεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής. Υπενθυμίζεται, ότι τα λύκεια άνοιξαν τις πόρτες τους για τους μαθητές της Γ' λυκείου πριν από δύο εβδομάδες -την 11η Μαΐου- και την περασμένη Δευτέρα -την 18η Μαΐου- άνοιξαν και τα γυμνάσια και επέστρεψαν στις αίθουσες και οι μαθητές της Α' και Β' λυκείου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.