Στ. Σακελλιων: Τελευταια στην στηριξη εργαζομενων η Ελλαδα, με υπογραφη Μητσοτακη

Κριτική του συντονιστή ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για τη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Για τις μειώσεις των μισθών κατά 20% στον ιδιωτικό τομέα και την προσπάθεια της κυβέρνησης να το «καλύψει» τοποθετήθηκε ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, κ. Σταμάτης Σακελλίων. Στη δήλωση του τόνισε ότι η χώρα είναι τελευταία στην κατάταξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσον αφορά τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταμάτη Σακελλίωνος:

«Δύο μέρες προσπάθησε η κυβέρνηση να κρύψει την αλήθεια για τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα αλλά δυστυχώς για αυτήν κανείς δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια σε τόσο σοβαρό θέμα. Κατά την συνέντευξη των υπουργών που εξειδίκευσαν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ο κ. Βρούτσης παραδέχθηκε την πικρή αλήθεια για τους εργαζόμενους.

Την μείωση κατά 20% των μισθών τους. Από το καμιά μείωση του πρωθυπουργού καταλήξαμε στο 20%. Να βάλουμε πλάτη όλοι είπε οι κυβέρνηση αλλά εννοούσε και πάλι τους εργαζομένους. “Λεφτόδεντρα” υπάρχουν μόνο για τους “εκλεκτούς φίλους” της. Το παράδειγμα είναι ενδεικτικό. Έστω εργαζόμενος που έχει μισθό 1.000 ευρώ.  Αυτός πλέον θα παίρνει από τον εργοδότη του τα 500 και το 60% από το κράτος για τα υπόλοιπα 500. Δηλαδή 300. Σύνολο 800. Θα έχει μείωση 200 ευρώ τον μήνα.

Αυτό για την κυβέρνηση είναι στήριξη. Διαφορετικά όπως είπε ο κ. Πέτσας κυνικά η εναλλακτική είναι το 0 δηλαδή η ανεργία. Η Ελλάδα είναι τελευταία στην κατάταξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά την στήριξη των εργαζομένων. Υπογραφή Μητσοτάκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει την πρόταση του για την στήριξη των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Η κυβέρνηση απλώς την προσπέρασε. Δεν θα μπορέσει όμως να ξεπεράσει και την οργή των εργαζομένων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.