Μη εγκεκριμενο φυτοπροστατευτικο κυκλοφορει στην αγορα

Προσοχή εφιστά η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας

Την κυκλοφορία στην αγορά μη εγκεκριμένου φυτοπροστατευτικού προϊόντος που φέρει την εμπορική ονομασία “ENVOKE 75WG” με πλαστή Ελληνική ετικέτα, κάνει γνωστή η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Έβρου.

Όπως επισημαίνει η Διεύθυνση, αν και το προϊόν δεν έχει λάβει άδεια διάθεσης στην αγορά, στην ετικέτα του εικονιζόμενου σκευάσματος αναφέρεται ότι έχει δήθεν «Ημερομηνία Ισχύος Άδειας: 27/08/2019-25/08/2021», το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το εν λόγω σκεύασμα είναι μη εγκεκριμένο, αγνώστου σύστασης. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 3 του ν.4036/2012 (ΦΕΚ Α΄8), όπως ισχύει, όποιος εισάγει, παρασκευάζει προς εμπορία, εμπορεύεται, κατέχει, διαθέτει καθ’ οιονδήποτε τρόπο, έστω και δωρεάν, ανταλλάσσει, μεταφέρει, χρησιμοποιεί ή διαφημίζει μέσα στη Χώρα φυτοπροστατευτικό προϊόν, για το οποίο δεν έχει χορηγηθεί άδεια διάθεσης στην αγορά ή η άδεια διάθεσης στην αγορά τού έχει ανακληθεί ή δεν έχει χορηγηθεί άδεια παράλληλου εμπορίου ή δεν έχει χορηγηθεί άδεια πειραματισμού, τιμωρείται με πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.