Στον παγο οι δρασεις του Δημου Κομοτηνης για τις παραλιες του

Καθαρισμός και τοποθέτηση ομπρελών από το Δήμο Κομοτηνής στις παραλίες

Κίμων Λεχούδης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε μέχρι τις 15 Ιουλίου είναι να σχεδιάζουμε, και μετά ανάλογα με τα μέτρα θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε»

Εργασίες στις παραλίες του Δήμου Κομοτηνής ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα, ώστε να γίνει καθαρισμός και διαμόρφωσή τους, μετά και την παραχώρηση στους Δήμους του αιγιαλού στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κίμων Λεχούδης, έχουν ξεκινήσει να κάνουν εργασίες τόσο στο πράσινο, όσο και στον καθαρισμό της παραλίας, ώστε να είναι πιο καθαρή τόσο από σκουπίδια όσο και από τα υπολείμματα του χειμώνα, σε όλα τα σημεία που αφορούν το Δήμο.

Οι εργασίες καθαρισμού της παραλίας ξεκίνησαν από τη Μέση, ενώ από τη Δευτέρα θα προχωρήσουν στην παραλία Φαναρίου.

Σε κάθε σημείο που καθαρίζεται, θα μπουν ομπρέλες για το κοινό, στα σημεία που δεν είναι προς παραχώρηση προς τους επαγγελματίες.

Ο Δήμος διαθέτει και θα στήσει 150 ομπρέλες, ενώ θα πάρει επιπλέον, ώστε σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με την εγκατάσταση καντινών και ομπρελών/ξαπλωστρών στις παραλίες, λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει για την χωροθέτησή τους, να τοποθετήσει, τηρώντας τις αποστάσεις, ομπρέλες ο Δήμος, για να βοηθήσουν τους λουόμενους.

Στον πάγο μέχρι τις 15 Ιουλίου

Μπορεί το θέμα των παραλιών να βαίνει προς διευθέτηση, όμως όσο αφορά τον τουριστικό σχεδιασμό στην παραλιακή ζώνη, και ειδικότερα τις εκδηλώσεις, που είχαν δώσει ένα διαφορετικό αέρα στην παραλιακή ζώνη τα τελευταία χρόνια, όλα βρίσκονται στον αέρα.

«Μέχρι τις 15 Ιουλίου, μας έχουν απαγορεύσει τα πάντα, και έχουμε παγώσει ότι είχαμε κανονίσει μέχρι αυτή την ημερομηνία» σημείωσε, ο κ. Λεχούδης, και προσπαθούν να δουν αν και πώς μπορούν να μετακινήσουν έστω κάποιες από τις εκδηλώσεις που θα γινόταν, όπως το Φεστιβάλ Φαναρίου.

Όμως αφενός η αβεβαιότητα που επικρατεί για την επόμενη μέρα, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί καλλιτέχνες είχαν κλείσει το πρόγραμμά τους για τις ημερομηνίες μετά από τις 15 Ιουλίου καθιστά την όλη προσπάθεια δύσκολη.

«Οπότε είναι δύσκολο να μπορέσουμε να τους κλείσουμε» ανέφερε, όμως ελπίζουν πως θα μπορέσουν να βρουν κενά για να φέρουν καλλιτέχνες για να τονώσουν την εικόνα της περιοχής, αλλά και να μπορέσει και το κοινό να βγει από το σπίτι του.

Φυσικά οποιεσδήποτε εκδηλώσεις μετά την χαλάρωση των μέτρων στις 15 Ιουλίου θα έχουν έντονο τον χαρακτήρα και των τοπικών καλλιτεχνών. «Θα βασιστούμε πολύ στο τοπικό στοιχείο, δικές μας παραδόσεις, δικά μας ακούσματα και δικές μας μπάντες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Άγνωστο παραμένει και τι θα γίνει με το αθλητικό κομμάτι των εκδηλώσεων, μιας και είχαν προγραμματίσει τουρνουά beach volley, beach soccer, αλλά πανελλήνιο πρωτάθλημα διαιτητών με συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα. «Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να προστατέψουμε όσο μπορούμε την κοινότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά, και έτσι «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε μέχρι τις 15 Ιουλίου είναι να σχεδιάζουμε, και μετά ανάλογα με τα μέτρα θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.