Στηριξη για εργα και παραλιες στον Δημο Κομοτηνης απο τον Δ. Χαριτου

Την ανάγκη τροποποίησης της ΚΥΑ για να μπορέσει να γίνει η δημοπράτηση των παραλιών τόνισαν Γ. Γκαράνης και Δ. Χαρίτου

Την αρωγή του σε όλα τα θέματα που αφορούν το Δήμο Κομοτηνής, ιδιαίτερα στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία του κορωνοϊού, εξέφρασε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου στον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη κατά τη συνάντησή τους το πρωί της Παρασκευής στο Δημαρχείο Κομοτηνής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και η Συντονίστρια ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Κομοτηνής κ. Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, συζητήθηκαν οι νέες ανάγκες και προβλήματα που ανέκυψαν λόγω της πανδημίας, καθώς και τις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου Κομοτηνής το επόμενο διάστημα.

Συνεχές το ενδιαφέρον του Δ. Χαρίτου

Για το συνεχές ενδιαφέρον που δείχνει κάθε φορά για την περιοχή και το Δήμο ευχαρίστησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γκαράνης, σημειώνοντας πως είναι πολύ σημαντικό οι βουλευτές να νοιάζονται για την περιοχή.

Έτσι παρέθεσε τα προβλήματα που έχει ο Δήμος, από την μόνιμη υποστελέχωση των υπηρεσιών του, αλλά και το θέμα που έχει προκύψει με τις σχολικές καθαρίστριες, με το Δήμο να μεταφέρει καθαρίστριες από την Πρωτοβάθμια στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση για να καλύψει τις ανάγκες.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο θέμα της παραχώρησης του αιγιαλού, με την καινούρια ΚΥΑ να θέτει πολύ αυστηρές προϋποθέσεις στις παραλίες που υπάγονται σε καθεστώς Natura, που περιορίζει πολύ τη δυνατότητα του Δήμου να δημοπρατήσει αυτές τις εκτάσεις, για το οποίο ζήτησε την συνδρομή του κ. Χαρίτου για να αλλάξει.

«Ο βουλευτής είναι ενήμερος για τα προβλήματα του Δήμου και μπορεί να κάνει εκείνες τις παρεμβάσεις στη Βουλή ώστε η λειτουργία του Δήμου να γίνει ακόμα καλύτερη» ανέφερε.

Απαραίτητη η ρύθμιση για τις παραλίες που υπάγονται σε καθεστώς Natura

Από την πλευρά του ο κ. Χαρίτου τόνισε πως οι Δήμοι σήκωσαν με επιτυχία ένα μεγάλο βάρος στην πιο κρίσιμη, την πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης, διαπιστώνοντας ότι δεν ήταν ανάλογη η οικονομική στήριξη εκ μέρους της Πολιτείας, ζήτημα για το οποίο έχει ήδη κάνει παρέμβαση, ζητώντας την οικονομική ενίσχυση των Δήμων της ΠΕ Ροδόπης, στην Βουλή.

Πλέον όμως θεωρεί πως σε αυτή, τη δεύτερη πιο σημαντική φάση για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, οι Δήμοι κινδυνεύουν με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης να βρεθούν σε οικονομική ασφυξία, λόγω της απώλειας εσόδων, γεγονός που θα επιβαρύνει τους ήδη αδύναμους προϋπολογισμούς τους, κάτι που καθιστά ακόμα πιο σημαντική την επιπλέον χρηματοδότησή τους.

Ειδικά για το ζήτημα της αξιοποίησης των παραλιών του Δήμου Κομοτηνής, ο βουλευτής σημείωσε πως «είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται το ταχύτερο δυνατόν να επιλυθεί, γιατί έχει τουριστική και ευρύτερα αναπτυξιακή διάσταση».

Ήδη άλλωστε ήταν ένα δύσκολο θέμα, που έγινε όμως ακόμη δυσκολότερο μετά την ρύθμιση για τις περιοχές Natura και ακόμη πιο ακανθώδες μετά την υποχρέωση που επιβάλλει ο κορωνοϊός για τον περιορισμό στον αριθμό των ατόμων στις παραλίες.

«Και στο παρελθόν υπήρξαν ολιγωρίες, αλλά η σημερινή καθυστέρηση του υπουργείου είναι αδικαιολόγητη, όταν όλοι μιλούν για μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Αν ο υπουργός επιμείνει σε ρυθμίσεις και δεν αναζητηθούν προσωρινά εξαιρέσεις λόγω της πανδημίας, τότε είναι βέβαιο πως θα αναλάβει την ευθύνη για ό,τι συμβεί φέτος στην παραλιακή ζώνη».

Αιχμές για τα έργα που πέρασαν από το «Φιλόδημο» στον «Τρίτση»

Ειδική μνεία έκανε στα τέσσερα έργα, ύψους 11 εκ. ευρώ, στο Δήμο Κομοτηνή, που ανακοίνωσε ότι περνούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο βουλευτής Ροδόπης μίλησε για «δήθεν» διάσωση των έργων, εκφράζοντας την άποψη πως «οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ποιων υπουργών την υπογραφή φέρουν και ποιας κυβέρνησης είναι τα έργα του Φιλόδημου που σήμερα υλοποιούνται και κανείς δεν μπορεί να τα οικειοποιείται»

Τόνισε μάλιστα πως ο υπουργός αδικεί τον εαυτό του και τον ρόλο του, αν για έργα για τα οποία έχουν γίνει διαγωνισμοί, υπάρχουν ανάδοχοι, έχουν συμβασιοποιηθεί και ήδη εκτελούνται, ισχυρίζεται ότι αυτός μέσω του νέου προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» τα διασφάλισε.

«Το σημαντικότερο όλων είναι να ολοκληρωθεί η υλοποίηση αυτών των έργων, γιατί θα έχουν θετικές επιδράσεις στους πολίτες του Δήμου Κομοτηνής» ανέφερε, εκφράζοντας την υποστήριξη και την ετοιμότητά του να συμβάλλει σε εμβληματικά έργα που διεκδικεί ο Δήμος να ενταχθούν στα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.