Ετοιμος να στηριξει οπως μπορει τους επαγγελματιες εστιασης και καφε ο Δημος Κομοτηνης

Θα τηρηθούν οι αποστάσεις διέλευσης και δεν θα κλείσουν δρόμοι, τονίζει ο Γιάννης Γκαράνης

Δεδομένη θα είναι η στήριξη του Δήμου Κομοτηνής προς τους επαγγελματίες της εστίασης και του καφέ της πόλης, κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν για να τους ενισχύσουν, σημείωσε για ακόμα μια φορά ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, λίγες μέρες πριν το άνοιγμα των καταστημάτων.

Ο κ. Γκαράνης επανέλαβε τη δέσμευση που είχε καταθέσει κατά τη δράση «Άδειες Καρέκλες» των επαγγελματιών στην κεντρική πλατεία, σημειώνοντας πως ο δήμος είναι δίπλα τους και για να τους βοηθήσει, αλλά και για να τους δώσει παραπάνω χώρο.

Ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση από κάποιο συλλογικό όργανο, μιας και περίμεναν την ψήφιση της τροπολογίας, που είχε καταθέσει το Υπουργείο Εσωτερικών, που περιείχε ειδική νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να προβλέπεται δυνατότητα παραχώρησης από τους δήμους πρόσθετου εμβαδού στους εν γένει κοινόχρηστους χώρους, ώστε και η λειτουργία των καταστημάτων να καταστεί βιώσιμη, αλλά και να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων.

Για τις επιχειρήσεις για τις οποίες δεν θα καταστεί δυνατή η αύξηση του εμβαδού του κοινόχρηστου χώρου και οι οποίες κατ’ επέκταση θα αναγκαστούν να περιορίσουν τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων, προβλέπεται μείωση των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, αναλόγως της μείωσης του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων.

Παρόλα αυτά ήδη συνεργεία του Δήμου Κομοτηνής βγήκαν έξω, επιβλέποντας και προσπαθώντας να βοηθήσουν τους επαγγελματίες για να διαμορφώσουν κατάλληλα τους χώρους τους, και από εκεί και πέρα θα προσαρμοστούν από βδομάδα στις απαιτήσεις ανάλογα και με την τελική μορφή της τροπολογίας.

«Εκείνο που είναι σίγουρο, είναι ότι δεν θα υπερβούμε την Κανονιστική που υπάρχει στο Δήμο» σημείωσε, που σημαίνει πως θα πρέπει να τηρηθούν οι αποστάσεις αφενός για τη διέλευση των πολιτών αλλά και των οχημάτων της πυροσβεστικής στους πεζόδρομους, και δεν θα κλείσουν δρόμους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.