Σε «αναμονη» οι ανοιχτες αθλητικες εγκαταστασεις του Δημου Κομοτηνης

Θα ανοίξουν μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο για τη λειτουργία τους τα νέα γήπεδα στη Λαϊκή Αγορά

Ξεκαθαρίζουν σιγά σιγά τα πράγματα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας, αλλά και της Κομοτηνής, με μερικές να έχουν ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία τους, τηρώντας βέβαια συγκεκριμένους κανόνες.

Όσοι χώροι άνοιξαν, το έκαναν με συγκεκριμένους όρους και δελτία που συμπληρώνουν οι αθλητές ή και το προπονητικό τιμ, ανάλογα με τα προαπαιτούμενα από κάθε ομοσπονδία, όπως έγινε και στο Κλειστό Γήπεδο Κομοτηνής.

Πολλοί όμως απλοί πολίτες περιμένουν να αθληθούν ερασιτεχνικά, περνώντας ευχάριστα τις ώρες τους, στις νέες ανοιχτές εγκαταστάσεις που έχει δημιουργήσει, ή θα δημιουργήσει ο Δήμος Κομοτηνής.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα πέντε γήπεδα (3 γήπεδα μπάσκετ και 2 τένις) που  έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί κοντά στη Λαϊκή Αγορά, αλλά παραμένουν κλειστά για το κοινό, μέχρι να δοθούν ξεκάθαρες οδηγίες από την Κυβέρνηση για τη λειτουργία τους (παρόλο που ήδη, ακόμα και κλειστά, δεν απέφυγαν τους βανδαλισμούς, που διορθώθηκαν αμέσως από τις αρμόδιες υπηρεσίες).

Παράλληλα στον «πάγο», εξαιτίας των περιορισμών του κορωνοϊού, έχουν μπει και εργασίες σε άλλα ανοιχτά γήπεδα σε άλλα σημεία της Κομοτηνής.

Η παύση των εργασιών, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κίμωνας Λεχούδης, έχει γίνει συνειδητά, γιατί ακόμα υπάρχουν περιορισμοί για τον συνωστισμό ατόμων και θέλουν να αποφευχθεί στα συγκεκριμένα σημεία.

Άλλωστε, ειδικά για τα γήπεδα στη Λαϊκή, οι εργασίες μπορούν να γίνουν μέσα σε δύο μέρες, μόλις δοθεί το πράσινο φως για τη λειτουργία των γηπέδων, ώστε να είναι διαθέσιμα προς το κοινό που θέλει να τα χρησιμοποιήσει.

Όσο για τις εργασίες σε γήπεδα, σε παιδικές χαρές και άλλους χώρους, το έργο έχει δημοπρατηθεί και έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία, όμως καθυστερούν την εκκίνησή του, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον κορωνοϊό και τα μέτρα περιορισμού του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.