Προσληψη μονιμου προσωπικου στις ΠΥ της ΑΜΘ ζητα το ΚΚΕ

Επίσκεψη του βουλευτή Ν. Παπαναστάση στην Περιφερειακής Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 21 Μαΐου ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων-Σωμάτων Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Νίκος Παπαναστάσης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο περιοδείας του κ. Παπαναστάση στη Θράκη, έχοντας ήδη κάνει συναντήσεις σε Έβρο και Ξάνθη, και σε αυτή συμμετείχαν ο Πύραρχος Αντώνης Αντωνίου από την πλευρά της Περιφερειακής Διεύθυνσης, ο διοικητής της 4ης ΕΜΑΚ κ. Σπύρος Κούτρας και άλλοι αξιωματικοί.

Σκοπός των επισκέψεων που πραγματοποιεί, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, είναι η ενημέρωση από πρώτο χέρι για τα γενικά αλλά και τα ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι στρατιωτικοί όσο και τα τμήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, αλλά και οι αστυνομικές διευθύνσεις.

«Πέρα από την πρόθεση να ενημερωθούμε από πρώτο χέρι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι εργάζονται στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή, είναι και να ακούσουμε τις προτάσεις τους για την επίλυση αυτών των προβλημάτων» ανέφερε.

Παράλληλα τους ενημερώνουν για τις θέσεις του ΚΚΕ κατά περίπτωση, θεωρώντας αφενός ότι είναι αναγκαίο, αφετέρου ότι πολλές φορές παραποιούνται.

Πάγια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση στις υπηρεσίες

Ειδικά για την επίσκεψη στο Σταθμό στην Κομοτηνή, τόνισε πως αναγνωρίζουν ότι καλύπτει μια περιοχή με ιδιαίτερες ανάγκες, για αυτό και θέλησαν να τη γνωρίσουν καλύτερα.

«Και οι υπηρεσίες αυτές υπόκεινται στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση που δυστυχώς είναι ενσωματωμένη στην πολιτική των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, και είναι η γενεσιουργός αιτία πολλών προβλημάτων» ανέφερε.

Ένα άλλο σημείο που χρήζει αντιμετώπισης, ανέφερε, είναι το γενικό πλαίσιο που διέπει αυτή την υπηρεσία, από τον τρόπο λειτουργίας και τις αποστολές που έχουν αυτές οι υπηρεσίες μέχρι το εργασιακό καθεστώς των εργαζόμενων σε αυτές.

Για αυτό και θέση του ΚΚΕ είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, που να καλύπτει στο 100% τα σύγχρονα οργανογράμματα που πρέπει να αποκτήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Και αυτό γιατί έχουν εντοπίσει πως την περίοδο των οξυμένων απαιτήσεων όσο αφορά τη δράση της, να στελεχώνεται με εποχιακό προσωπικό το οποίο παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει για να ενσωματωθεί και να ανταπεξέλθει, αντικειμενικά δεν έχει ούτε την εκπαίδευση ούτε τη γνώση.

Αλλά και η περιοδικότητα της απασχόλησής του δεν συνάδει με την αποστολή της πυροσβεστικής υπηρεσίας που είναι η άμεση επέμβαση για τη διασφάλιση των περιουσιών αλλά και της ζωής και της υγείας των πολιτών.

Ειδικά για την περιοχή μας μάλιστα το ΚΚΕ θα κάνει κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, με πρώτη την κατάθεση, την Πέμπτη, ερώτησης στη Βουλή για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΠΥ της Ξάνθης, που βρίσκεται εντός του αστικού ιστού, κάτι που δημιουργεί γενικότερο πρόβλημα, ιδιαίτερα στο Σάββατο εξαιτίας της πραγματοποίησης του παζαριού, στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής όταν χρειαστεί.

Για αυτό και θα ερωτηθεί ο Αρμόδιος Υπουργός, κ. Χρυσοχοΐδης, τι μέτρα θα ληφθούν ώστε να υπάρξει μετακίνηση του πυροσβεστικού σταθμού έξω από την πόλη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.