Ζητειται ελπις για το Τμημα Νοσηλευτικης του Διδυμοτειχου

Της Έκδοσης
Το χρονικό ενός, αν όχι προδιαγεγραμμένου θανάτου, αλλά τουλάχιστον υποβάθμισης, φαίνεται πως εκτυλίσσεται στην ακριτική πόλη του Διδυμοτείχου, όσο αφορά το Τμήμα, ή μάλλον, μετά την μεταρρύθμιση Γαβρόγλου, παράρτημα του Τμήματος Νοσηλευτικής.
 
Και αυτό γιατί όπως φαίνεται, στο φετινό μηχανογραφικό, θα έχει μόλις 128 εισακτέους, από τους 255 που είχε πέρυσι, ενώ η φετινή χρονιά έβριθε προβλημάτων για την ορθή λειτουργία ενός Ακαδημαϊκού τμήματος.
 
Το πρόβλημα της λειτουργίας του τμήματος με αναφορά στη Θεσσαλονίκη, είχαμε τονίσει από την πρώτη στιγμή, και δυστυχώς αποδειχθήκαμε Κασσάνδρες (η Κασσάνδρα, σε αντίθεση με ό,τι έχει ειπωθεί ακόμα και από πρωθυπουργικά χείλη, δεν διαψεύδονταν ποτέ: ότι κακό έλεγε έβγαινε αληθινό, απλά δεν την πίστευαν).
 
Έτσι λοιπόν είδαμε φέτος από τους 255 εισακτέους να φεύγουν οι 100 (ένα πρόβλημα το οποίο υπάρχει γενικότερα στα Τμήματα της Θράκης) αλλά και να υπάρχουν ελλείψεις καθηγητών και καθυστέρηση ξεκινήματος των μαθημάτων.
 
Την ίδια ώρα η επικοινωνία με την Θεσσαλονίκη, την τυπική έδρα του τμήματος, φαίνεται να έχει προβλήματα, ενώ αν το Διεθνές Πανεπιστήμιο είχε κάποιο πρόβλημα με την μείωση των εισακτέων σε ένα τμήμα του, φαίνεται να το κρατούν για τον εαυτό τους.
 
Οι τελευταίες εξελίξεις καταδεικνύουν πως κάτι πρέπει να γίνει για το τμήμα, το οποίο από την αρχή αντιμετωπιζόταν ως το μαύρο πρόβατο, και πάντα λειτουργούσε βασιζόμενο περισσότερο στην αποφασιστικότητα κάποιων να το κρατήσουν ζωντανό παρά στη στήριξη της όποιας διοίκησης.
 
Μια λύση είναι φυσικά το τμήμα να περάσει στο ΔΠΘ, αλλά και αυτό, προς το παρόν, φαίνεται να έχει μείνει στην αναμονή.
 
Ας ελπίσουμε πως η νέα Αρχή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η ΕΘΑΑΕ, θα μπορέσει να λύσει αυτό το πρόβλημα, γιατί διαφορετικά το Τμήμα θα μαραζώσει, όχι από σχεδιασμό, αλλά από αδιαφορία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.