Χ. Μαυριδου: «Πρεσβευουμε τη ζωη και το μελλον των παιδιων μας, ωστε να μην ζησει κανεις ξανα τετοια γεγονοτα»

101 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Χρύσα Μαυρίδου, πρόεδρος Συλλόγου «Η Κερασούντα και το Γαρς»

Η ζωή και το καλύτερο δυνατό μέλλον για όσους θα ακολουθήσουν είναι το βασικό μήνυμα της φετινής επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που τιμήθηκε και φέτος ανήμερα της 19ης Μάϊου, με τρόπο ωστόσο διαφορετικό, λόγω πανδημίας.

Η επέτειος της συμπλήρωσης των 101 χρόνων από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, τιμήθηκε εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, με βασικό στόχο των χρόνιων και συνεχιζόμενων προσπαθειών των κατά τόπους ποντιακών σωματείων, των Ομοσπονδιών αλλά και των αντίστοιχων φορέων λαών που όπως επεσήμανε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» κ. Χρύσα Μαυρίδου, «υπέστησαν ταυτόχρονα με τους Έλληνες γενοκτονία από τον ίδιο θύτη, ήτοι του Ασσύριους και τους Αρμενίους» την αναγνώριση του γεγονότος.

«Ο αγώνας μας είναι διαρκής» ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά. «Αυτή είναι η μέρα που κάθε χρόνο θα ανάψουμε το κεράκι μας, θα αναφερθούμε στο τραγικό γεγονός της Γενοκτονίας και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας οι οποίες επικεντρώνονται στην αναγνώριση της» συνέχισε για να επισημάνει πως έχουν γίνει πολλά βήματα μπροστά αλλά η προσπάθεια και ο αγώνας δεν σταματά.

Η φετινή επέτειος τιμήθηκε διαφορετικά, λόγω της πανδημίας, γεγονός ωστόσο που δεν εμπόδισε την μνήμη. Το διαδίκτυο αξιοποιήθηκε στο έπακρο όπως εξήγησε η πρόεδρος του Συλλόγου «Η Κερασούντα και το Γαρς» για να αναφερθεί και στις επίσημες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή, 24 Μαΐου με ευθύνη της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Το μήνυμα ωστόσο της ημέρας αυτής όπως εξήγησε είναι ένα και μάλιστα φέτος, λόγω της πανδημίας είναι πιο δυνατό. «Το μήνυμα είναι η ζωή. Εμείς πρεσβεύουμε την ζωή και το μέλλον των παιδιών μας, των παιδιών όλης της ανθρωπότητας. Ο αγώνας μας αφορά όλη την ανθρωπότητα  και πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη ώστε τέτοια γεγονότα να μην  ξανασυμβούν. Ο αγώνας είναι κοινός και δεν αφορά μόνο τους λαούς που βίωσαν την γενοκτονία, ώστε τα παιδιά μας, οι επόμενες γενιές να μην ζήσουν ξανά τέτοια γεγονότα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.